Magyar Magyar English Roman Sved Italiano Deutche Russia

Mexikó - Big Game


A legtöbb horgász, legalább egyszer életében szívesen horgászna a trópusi vizek óriás halaira. Ám a tonhal, marlin, vitorláshal és társai nemcsak hosszú utazás után érhetők el, hanem a horgászatuk is meglehetősen borsós árba kerül. A halak tartózkodási helyei többnyire messze esnek a kikötőktől, elérésükhöz jachtok kellenek, gyakran többszáz lóerős motorokkal. Általában több horgász osztozik a jelentős költségeken, de sajnos a halakon is. Egy nagyobb jachton 5-6 horgász megy ki, és mindjárt az elején sorsot húznak, hogy kié az első, második stb. kapás/hal. Na most ha aznap csak 2 kapás volt...

A Csendes-óceán partján, Mexikóban, a körülmények szerencsés találkozása miatt jóval kedvezőbb feltételekkel átélhető ez a fantasztikus horgászat.A parthoz közeli töréseken, tengeri áramlatokban egyszerűen világszínvonalú a horgászat, különesen vitorláshalakból található egy nagyobb populáció. De rendszeresen rávág a csalira a fékezhetetlen kirohanásairól és ugrásairól híres aranymakréla, illetve időjárástól, vízhőmérséklettől függő rendszerességgel tonhalak és marlinok is horogra akadnak.

A Csendes-óceánt nem véletlenül nevezték el csendesnek. Általában nyugodt a víz, a hullámok pedig nagyon hosszúak, éppen ezért nem nagyon érezzük őket. Mexikó csendes-óceáni partvidékén viszont 10-20 mérföld távolságra vannak törésvonalak, halban gazdag áramlatok amik vonzák a ragadozókat. Sőt, még egy mérföldön belül is rendszeresen fognak vitroláshalat. Ezért nincs feltétlenül szükség egy nagy, drága, jachtra. A helyi halászok, akik ebből élnek, szinte kivétel nélkül az ún. panga/super-panga tipusú hajókat használják, amik 6-8 méteres, részben fedett vízijárművek. Ezeket a hajókat kisebb motorokkal is eredményesen lehet hajtani, ami nagyon is számít a költségekben. Többnyire 2 horgász bérel közösen egy panga-t és kapitányát, és ezért a panga legnagyobb előnye, hogy minden második hal a tied!A nyílt vízi, úgynevezett offshore horgászat mellett a partközeli, inshore pecát sem szabad figyelmen kívül hagyni. Hagyományos csukázó pergető botra, (30-60gr dobósúly) nagy élmény a pár kilós bonitók, sügérfélék, csőrös csukák horgászata. Pergetés mellett, úszózni vagy fenekezni is lehet halszelettel/csalihallal, de nagyon eredményes lehet még a meredek vízalatti sziklafalak előtti mártogatás.

Különleges atmoszférája van a csendes-óceáni partvidéknek, városoknak. Többségük úgy igazodott a turisták igényeihez, hogy megtartotta a lenyűgöző mexikói vonásait. Egyértelműen egy olyan horgásztúra ez, amire a családot is el lehet hozni. Korábbi vendégeink közül azóta többen ismét jelentkeztek, de már baránővel, feleséggel, mert ennél kellemesebb koedukált horgásztúrát nehéz megálmodni is. A fiúk reggel elmennek pecázni, a hölgyeknek marad a szépségalvás, egy friss gyümölcsökkel teli reggeli, kis úszkálás a hotel medencéjében, vásárlás a helyi piacon vagy kézművesek utcájában, ami tele van "eztnemlehetettotthagyni " csodálados szőttesekkel, kerámiával és a híres mexikói ezüsttárgyakkal. Délután találkozó a kikötői bárban, a fiúk isznak egy pár sört, a hölgyek egy koktélt, utána strand, kis pihenő,  majd vacsora - igény szerint naplementével a Csendes-óceán felett... 

A fantasztikus fogások mellett Mexikó igazi élménye az, hogy nem kell megszenvedni a halért. Nincs vacak időjárás, gonosz szúnyogok, mostoha körülmények, amiket kiállva, megszenvedve, kiérdemeljük a halat. Huszon egynéhány fok van, kulturált hotelszoba, finom megfizethető konyha, nagyon kedves, becsületes emberek, elképesztő kézműves termékek még elképesztőbb áron, mesebeli homokos strandok, tengerparti bárok, ahol egy Corona vagy Tequila és frissen sodort szivar mellett elbeszélgetünk az aznapi vitorláshalakról, marlinokról, aranymakrélákról, meg persze az a brutális tonhal, ami 3 óra fárasztás után megállíthatatlanul elindult lefele, és olyan 500 méteres mélységben szakított.... Az óceán csendes, a horgászélmények nem.

A vitorláshalakra fókuszálva, mi a főszezont novembertől márciusig értjük. Egyéni utazás esetén egy 10-12 napos túra 450-500.000 forint körül megvalósítható, amiben személyes igényeken kívül ebben minden benne van. Ez persze nem kevés pénz, de aki ismeri a big-game horgászat körülményeit, az mosolyogva bólogat. Nyilván a horgászutak Rolls-Royce-át nem lehet Trabi áron megszervezni, Ahogy már az aranycsapat is megmondta, nagy pénz – nagy peca. A költségek természetesen nagyban függnek a repülőjegyáraktól, hotelkategóriától és a forint-dollár árfolyamtól.

A túra részvételi díja fejenként:

2 fős foglalás esetén 860 euró

3 fős foglalás esetén 790 euró

A fenti árban benne van:

 • Transzfer a repülőtérről a szállodába
 • 9 éjszaka Zihuatanejo-ban, középkategóriás hotelben, két-, illetve háromágyas szobában
 • 5 nap horgászat super-panga csónakból
 • Csak 2 horgász egy csónakban, 3 horgász esetén nagyobb hajó
 • Minőségi horgászfelszerelés a csónakban
 • Elsőosztályú, profi, mexikói kapitányok
 • 3 szabadnap


Ami külön fizetendő:

 • Utazási- és betegbiztosítás (igazán ajánlott)
 • Napi étkezés, italfogyasztás (rengeteg jó és megfizethető étterem található Zihuatanejo-ban)
 • Borravaló (80-100 USD/fő ajánlott)
 • Repülőjegy Budapest-Ixtapa útvonalon (illetékekkel már 229.000 Ft-tól)


Lehetőség van további horgásznapokra is a szabadnapok rovására. Természetesen a nem horgászó útitárs kedvezményes áron utazik. 

Fontos információ a foglaláshoz!
Figyelem, ez túrahelyszín, a nemzetközi piacon is a legnépszerűbbek közé tartozik, ezért az ideális foglalási időpont 8-10 hónappal az indulás előtt. Természetesen előfordulhat, hogy van szabad hely, akár 1-2 hónappal is a  tervezett utazás időpontja előtt, de ha biztosan utazni szeretnél, akkor időben foglald le a túrádat!

Ha érdekel a túra, vagy kérdésed van, kérlek vedd fel velünk a kapcsolatot, az alábbi adatlap kitöltésével!

Lépjen velünk kapcsolatba:
Név: * !
E-mail: * !
Telefonszám:
Téma:
Üzenet: * !
Ellenőrzőkód: *
!
2018 horgaszutazas.hu all rights reserved