Magyar Magyar English Roman Sved Italiano Deutche Russia

Kenya - Big Game, popper, jig


A legtöbb horgász, legalább egyszer életében szívesen horgászna a trópusi vizek óriás halaira. A világ számos pontján horgászhatunk ezekre a halakra, azonban a legtöbbször a parttól távol eső területekre kell kihajózni, akár 2-2.5 órás hajóutakkal. Ami ugye jelentősen drágítja a horgászatot a rengeteg elhasznált üzemanyag miatt főleg.

 
Az Indiai-óceán partján, Kenyában, a körülmények szerencsés találkozása miatt jóval kedvezőbb feltételekkel átélhető ez a fantasztikus horgászat.A parthoz közeli töréseken, tengeri ára
n egyszerűen világszínvonalú a horgászat, különesen vitorláshalakból található egy nagyobb populáció. Úgy is hívják ezt a területet, hogy Capitol of the Sailfish, vagyis a vitorláshalak fővárosa. De rendszeresen rávág a csalira a fékezhetetlen kirohanásairól és ugrásairól híres aranymakréla, illetve időjárástól, vízhőmérséklettől függő rendszerességgel tonhalak, GT, wahook, tigriscápák és marlinok is horogra akadnak. 

Az alábbi videóanyag a 2015-ös szervezett túránkon készült amikoris Big Game horgászaton voltunk ezen a területen.


A z Indiai-óceán ezen része azért szerencsés, mert  az a mélytengeri törésvonal ahol a kapitális halak tartózkodnak rendkívül közel van a parthoz (adott esetben 30-40 km), így viszonylag rövidebb hajózás után, már jó eséllyel foghatjuk a vitorláshalakat, marlinokat egyéb nagy testű fajtákat.Aki pedig igazi kihívásra vágyik, vérbeli férfias erősportra, nos nekik van lehetőség, hogy a tengeri horgászat "non plus ultra"-jat műveljék a popperezést, jigezést, mely során test a test ellen küzdhetünk viszonlyag könnyű felszereléssel a tenger legerősebb halaival, mint például a GT (giant trevally), vagy a dogtooth tuna (kutyafogú tonhal).

Az alábbi videóban jól látható milyen erők játszanak egy ilyen horgászat alkalmával.

 A fentiekből is látható. hogy tengeri horgászati lehetőségekben ennél többet víz nem kínálhat mint Malindi Beach és környéke. Azonban emellett, még ráadásnak ott van a fehér homokos parton fekvő szuper 4 csillagos hotel is, amely számos medencével, hamisitatlan afrikai hangulatú tereivel, buja zöld kertjével várja haza a megfáradt horgászokat és nyújt kiváló helyszínt a kikapcsolódáshoz a családtagok, gyerekek, kísérők számára is.

Ha valaki egy kenyai horgásztúra mellett dönt, egyben egy fantasztikus nyaralóprogramot is kap, amellyel boldoggá teheti a családot is, miközben ő a legkomolyabb színvonalon hódol a hobbijának. Azt hiszem, ez abszolút win-win helyzet mindenki számára.

Ha pedig valaki azt hinné ezt már nem lehet fokozni, beszéljünk egy olyan lehetőségről, amelyre mindenki vágyik, aki Afrika földjére teszi a lábát. Ez pedig egy igazi szafari túra, amire a túra zárásaként általában az utolsó 2-3 napban szoktunk sort keríteni. Kiváló magyarul beszélő partnerünk van, aki full extrás szafari programokkal tud szolgálni a közelben fekvő Tsavo East és a picit távolabb, de elérhető távolságban lévő Tsavo West nemzeti parkokba.

A túra legoptimálisabb létszáma a horgászok tekintetében a 4 fő vagy 8 fő, hiszen a hajók 4 fősek, így a hajóköltségek maradéktelenul eloszlanak 4 ember között. Természetesen ha csak 3 vagy 2 fő szeretne jönni, azt is meg tudjuk oldani valamivel magasabb áron. Ha családtagokat is hozna valaki, rájuk nem vonatkoznak a fenti mondatok, hiszen ők a hajó szolgáltatást nem veszik igénybe. Ők a hotelben élvezhetik a kellemes 28-30 fokos napsütést a medencék partján, miközben a családfő az óceánon harcol a legerősebb halakkal.

A túra részvételi díja fejenként:

4 fős foglalás esetén horgászok számára 1790 euró/fő

A nem horgászók számára a túra ára:  790 EUR/fő

A fenti árban benne van:

 • Transzfer a mombasai repülőtérről a szállodába (Partner irodánk által biztosítva)
 • 8 éjszaka Malindi Beachen, 4 csillagos hotelben, kétágyas szobában
 • Reggeli
 • 7 nap horgászat 4 személyes hajókon
 • 4 horgász egyhajóban,
 • Minőségi horgászfelszerelés Big Game horgászatra (jiges, popperes horgászatra vinni kell a felszerelést!)
 • Elsőosztályú, profi, kapitányok és legénység
 • üdítő víz, sör a hajókon


Ami külön fizetendő:

 • Utazási- és betegbiztosítás (igazán ajánlott)
 • Napi étkezés, italfogyasztás (A hotelban 15 USD/fő áron befizethethő svédasztalos vacsora)
 • Borravaló (80-100 USD/fő ajánlott)
 • Repülőjegy Budapest-Mombasa útvonalon (illetékekkel már 650 EUR-tól) (Partner irodánk által biztosítva)


Lehetőség van további horgásznapokra is a szabadnapok rovására.  Vagy akár egy teljesen más program összeállítására is szabadon.


 

Fontos információ a foglaláshoz!
Figyelem, ez túrahelyszín, a nemzetközi piacon is a legnépszerűbbek közé tartozik, ezért az ideális foglalási időpont 8-10 hónappal az indulás előtt. Természetesen előfordulhat, hogy van szabad hely, akár 1-2 hónappal is a  tervezett utazás időpontja előtt, de ha biztosan utazni szeretnél, akkor időben foglald le a túrádat!

Ha érdekel a túra, vagy kérdésed van, kérlek vedd fel velünk a kapcsolatot, az alábbi adatlap kitöltésével!

Lépjen velünk kapcsolatba:
Név: * !
E-mail: * !
Telefonszám:
Téma:
Üzenet: * !
Ellenőrzőkód: *
!
2022 horgaszutazas.hu all rights reserved