Magyar Magyar English Roman Sved Italiano Deutche Russia

Nyheter, information och erbjudande från hela världen.!

Registrera dig till vårt nyhetsbrev!

E-mail:

Rumänien - DonaudeltatOm resmålet
Floden Donau delas upp i tre grenar innan den rinner ut i Svarta havet: Chilia, Sulina och Sfântu Gheorghe (St Georg), men även manga andra sma vattenflöden delar upp landdelen av deltat i mindre delar. Själva Chiliagrenen funkar som en naturlig gräns mellan Rumänien och Ukrainen. Donaudeltat är det största och bäst bevarade floddelta som finns i Europa med en yta på 3446 km2. I deltats sjöar och våtmarker finns mer än 1 200 olika växter, 300 fågelarter och 45 arter sötvattensfiskar. Donaudeltat har även av Unesco tagits upp som ett biosfäriskt reservat. Omkring 2733 km2 av det är ett starkt skyddat område. Det finns bara få saker som bör förvirra en fiskesemester i Donaudeltat: svanar, hägrar och en rad skyddade fåglar.

Donaudeltat är också en berömd semesterort för sportfiskare. Bland dem 45 fiskearterna finns bland annat vildkarp i 3-6 kg vikt, men ibland hittar man jättekarp över 20 kg vid några utvalda sträckor. Spinnfiskare hittar också sina favoriter, nämligen gädda, gös, asp och aborre. Sist men inte minst måste man nämna mal, som är Europas största vattenfisk, ofta över 50 kg i deltat.

Fiskesäsonger
Besökare måste bestämma sig i två grundliggande frågor: vilka fiskarter och vilka fiskemetoder? Våren är utmärkt för spinnfiskare, särskillt för gäddor, början av sommaren rekommenderas för mal, medan hösten är alltid framgångsrik för karp, gös och mal, därför är denna period ofta fullbokad. Augusti är varmt, men mycket populär bland malfiskare, medan oktober-november är utmärkt säsong för gäddfiskning igen.

Å andra sidan måste man ta hänsyn till andra saker. Gillar du inte kalla vädret, boka juli-augusti då det är fin varmt även på kvällarna och under småtimmarna, vilket händer inte ofta i höst. Det är lungt: det finns en stor chans för gädda och gös även under sommaren. Är du intresserad hellre in mal, då vill du kanske titta på månkalendern, eftersom mörka nätter erbjuder bästa chansen. Karpfisket pågår året runt, men vi föreslår augusti och september för karpfiskarna.

Hitta hit
Det finns ett flertal flygbolag som erbjuder direktlinjer eller anslutning till huvudstaden Bucharest. Med hyrbil är det 30 mil till Tulcea och sedan ytterligare 7 mil på grusväg till fiskecampen. Vi erbjuder en båttransfer i stället för sista sträckan, bevarade parkering finns i Tulcea.


Om vädret
Vädret är huvudsakligen kontinentalt, men påverkas också av närliggande Svarta Havet. Genomsnittstemperaturen ligger på 11°C, årlig dränering når 400-500 mm. På våren och hösten är det varmt under dagen, medan nätterna är kalla.

Om priser
I Rumänien hittar besökare rimliga priser, det gäller både mat och logi. Det påverkar ju inte resan, eftersom vi erbjuder helpension under resan. Läsk och alkohol ingår inte, de finns att köpa i närliggande affärer på ett rimligt pris.

Om fiskeregler
Det är ej tillåtet att fiska mellan 15 april och 29 maj. Man får behålla fisken upp till 5 kg per dygn. Både Adventure Fishing och capmägaren föreslår Catch & Release, då kan fiska dygnet runt. Självklart är det inget problem alls att behålla några gös eller minre mal för eget bruk, kocken förbereder dem gärna till middag.

Om utrustningen och fiskemetoder
Det beror återigen på utvalda fiskearterna. För spinnfisket rekommenderas spö och lina i olika storlekar: till aborre ett lätt spö med 0,12-0,14 mm lina, till gädda, gös och asp behöver man lite tyngre spö och tjockare lina, medan malfisket kräver tyngt spö (80-150 gramm) och flätad lina, det gäller också för bottenfisket för karp och mal. Fiskbeten är tillgängliga i campen. Vi tillhandahåller en detaljerad beskrivning med bokningsbekräftelsen.


Om tjänster
Adventure Fishing erbjuder en paket, vilken innehåller en rad tjänster, för att underlätta
besökerens fiskesemester. I paketen ingår följande tjänster:

  • logi i småstugor för 7 nätter (delas av 2 gäster, bad o toa finns separat),
  • helpension (riklig frukost, lunchpaket, flera rätters middag (mest ungerska och transsylvanska maträtter),
  • motorbåt per 2 fiskare,
  • fiskelicenser
  • lokal assistans


Pris: 6150 SEK per person


Priset ej inkluderar bensin till motorbåtar (2 EUR per liter faktureras), läsk och alkohol, samt resekostnader till och från campen.

Viktigt! Om du har sjökort, vänligen ta det med dig!

Användbara tips
Du får inte glömma att Donaudeltat är ett vildvatten med sina egna reglar. Fiskfånget garanteras inte. MEN om du gör några nödvändiga förberedelser och accepterar råden från lokala guiden, samt fördriver tiden med sportfisket vid vatten, istället för att dricka öl i campen, då har du stora chanser att ha en oförglömmlig fiskesemester.

I stället för att prova samtliga metoder, kan du välja ut 2, maximum 3 fiskearter du tycker om mest. Guiden ställer upp gärna med planeringen! vill du fiska för mal karp och gös till exempel, då besök en utvald fiskeplats varje morgon, och fiska för karp där. Efter en halv dag har du tid att fiska för gös på eftermiddagen till solnedgången. Det är dags att återvända till campen och njuta av duschen och middagen. Du kan fiska några timmar för mal under natten. Det kan du kanske göra varannan natt, så har du tillräcklig tid att sova.

Har du frågor, eller vill du boka redan nu? Skriv till oss genom att fylla i nedan formuläret (glömm inte säkerhetskoden):

Kontakta oss!:
Namn: * !
E-mail: * !
Telefon:
Topic:
Meddelande: * !
Säkerhetskod: *
!
2024 horgaszutazas.hu all rights reserved