Magyar Magyar English Roman Sved Italiano Deutche Russia

Nyheter, information och erbjudande från hela världen.!

Registrera dig till vårt nyhetsbrev!

E-mail:

Mexiko - Big Game


De flesta bland fiskare skulle vilja fiske för gigantiska fisk i något tropiskt vatten åtminstone en gång i livet. För att kunna hitta ett bra ställe, där man ett framgångsrikt marlinfiske upplevt, betyder inte bara en lång resa, utan det handlar också om mycket pengar. De flesta ställen befinner sig långt ifrån kusten, det krävs flera hundra hästars båtar att åka dit, som kostar stora pengar. Det finns därför ett flertal fiskare på dessa båtar, som delar på kostnaden. Och på fisken också... Vad gör man om det finns bara två napp under hela dagen?

Det finns en plats vid Stilla Havet i Mexiko, där Big Game fisket kan upplevas med mycket bättre förhållanden för ett mycket rimligt pris.Tack vore den större population av segelfisk, makrill och marlin som vistas vid diken nära kustlinjen, har Big Game fisket blivit världsberömd här. Tusentals fiskare åker till Zihuatanejo varje år för att utnyttja de utmärkta fiskemöjligheter, och den lilla stadens gästfrihet.

Namnet på Stilla Havet har en stor betydelse. Vattnet är vanligen lugnt, medan vågorna är långa, man märker de ju inte så intensivt. Diken befinner sig redan en kortare, ungefär 15-25 km avstånd från strandlinjen, men det går att fånga segelfisk redan inom en 2 kilometers radie. Man behöver alltså inga stora lyxbåtar, de lokale fiskare använder s.k. super pangas, som är 6-8 meter långa, delvis täckta motorbåtar. De har en mindre utombordsmotor, vilken är avgörande gällande kostnader. Det finns endast två sportfiskare som delar en super panga, vilket har en jättefördel: varannan fisk tillhör Dig! Det är inte bara offshore fiske som gäller, vi måste nämnda det s.k. inshore fisket också. Vi rekommenderar att ta ett bra spinnspö med sig (30-60 gramm), för att kunna njuta av sportfisket för mindre bonitos, havsgäddor, havsabborrar. Som tilläggsaktivitet kan man använda dödfisk som bete utanför de stora stenar i havet.  

Det finns ett flertal mexikanska småstäder vid Stilla Havet med vänlig atmosfär, som kunde anpassa sig till besökarnas speciella behov, genom att behålla sina egna karaktär. Denna fiskeresa är mycket familjvänlig, flera av våra tidigare resenär återvände hit med fruar/flickvänner och barn. Killarna kommer att gå ut för sportfiskning redan tidigt på morgonen, medan tjejerna kan ta en lång sovmorgon, och en härlig frukost därefter. Efter lite sol och bad eller shopping på en lokal marknad, kan de återförenas igen på baren vid havet för en öl eller cocktail, innan eftermiddagens siesta. Dagen avslutes med en mysig middag vid solnedgång över Stilla Havet...

Det är inte bara de fantastiska fångsten som lockar sportfiskare hit, utan faktumet att man behöver inte lida av vädret, myggor och andra tuffa omständigheterna för att kunna fånga fisk. Det betyder tjugo plus grader, vänligt hotellrum, mycket god mat för ett mycket rimligt pris, fina handverkare produkter, gästvänligt folk, fantastiska sandstränder med barer, där man kan uppleva dagen äventyr igen medan man dricker ett par Coronita och röker en fin cigarr. “Minns du tonfisken från igår, som slet sönder fiskelinan efter en tretimmars fight? Herregud!” Huvudsäsongen för segelfisk börjar i november och pågår fram till mars. 

Resans pris: 860 EUR per fiskare

I priset ingår:

  • 9 nätter på 3*** hotell, del i dubbelrum
  • 5 dagars fiske i super-panga båtar, 7-8 timmar om dygnet
  • endast 2 fiskare per båt 
  • fiskeutrustning


Priset inkluderar ej:

  • Rese- och avbeställningsförsäkring 
  • Mat och dryck
  • Dricks (80-100 USD/pers rekommenderat)

* Priset avser 2 resenär, som delar logi och båt. Möjlighet för kortare eller längre vistelse, samt extra fiskedagar.  

Vill du veta mer om programmet, eller har några frågor, vänligen kontakta oss genom att fylla i formuläret nedan, eller skriv på svenska direkt till info@adventurefishing.eu!

Kontakta oss!:
Namn: * !
E-mail: * !
Telefon:
Topic:
Meddelande: * !
Säkerhetskod: *
!
2023 horgaszutazas.hu all rights reserved