Magyar Magyar English Roman Sved Italiano Deutche Russia

Nyheter, information och erbjudande från hela världen.!

Registrera dig till vårt nyhetsbrev!

E-mail:

Egypten - NassersjöOm destinationen
Egypten är ett av världens främsta och mest attraktiva resmål. De fantastiska pyramider, Kairos livliga marknader, samt Röda havets underbara stränder lockar miljontals besökare årligen. Bara ett fåtal besökare vet, att Egypten kan erbjuda också en otrolig fiskeupplevelse. Världens största damm, Nasser-sjön uppfördes för ett halvsekel sedan, och innhar jättefiskar, först och främst nilaborrar. Det finns faktiskt ingenting som skulle kunna förhindra deras växt, den hittils största nilaborre vägde 176 kilogramm. Nassersjön bjuder på andra spännande fiskar, t.ex. tigerfisk och mal..Fiskesäsonger
Säsong A – från mars till juli
Under denna period är det huvudsakligen landfiske som gäller för nilaborre, eftersom dess mat, tilapiafisk leker i grundvatten då. För trollingfiske rekommenderas flyttande wobblar.

Säsong B – från juli till september
Det är en otrlolig bra period också, med mindre fiskare beroende på det varma klimat.

Säsong C – från oktober till mars
Nassersjön har då en högre vattennivå, nilaborrar därför jagar intensivt i djupare vatten för att förbereda deras lek i januari-februari. Bästa resultat nås med trollingfiske, landfisket rekommenderas inte då. Vill du fånge jätteaborrar, är det en rätt säsong.

Att åka dit
Det finns flera flygalternativ till Assuan. Man kan flyga från flera europeiska städer direkt till Kairo, och från Kairo vidare till Assuan med Egyptair inrikesflyg. Man övernattar under första och sista natten på lyxhotellen, inklusive frukost. Vid vissa flygavgångar kan man spara två övernattningar, så priset blir naturligtvis lägre då. Adventure Fishing teamet strävar efter att hitta det bästa alternativet till våra kunder. 

Väder och klimat
Det är torr och varmt med låg luftfuktighet i stort sätt året runt. Regnet är ytterst sällsynt, det kan förekomma enbart under vintermånaderna. ehållare i närheten av torra öknen väder redo, som större delen av året behagligt och kombinerade låg luftfuktighet. Mitten av oktober till mars, kan nattemperaturen falla under 8 grader, temperaturen under dagen motsvarar en fin sommardag i Europa. På sommaren är klimatet torrt och varmt: dagstemperaturen kan nå 35-40 grader Celsius, trots den stora vattenmängden kan lindra något av hettan. 

 

 
Bra att veta
Svenska medborgare behöver resepass som är giltigt minst 6 månader framåt från inresedatumet, och innehar ett giltigt visum. Det kan erhållas antigen i förväg eller vid ankomsten på flygplatsen. För att kunna erhålla fiskekort behöver vi en passkopia via email eller fax minst 3 veckor innan avresan. Efter depositionsbetalning skickar vi en omfattande informationsmaterial till våra kunder.
 
Fiskesafari på Nassersjön
Nassersjön är världens största konstgjorda damm, som föddes i 1960-talet genom områdets översvämning. Själva reservoaren är 480 km lång, dess bredaste ställe är 16 km, och har en yta på 6000 kvadratkilometer, vilket är större än Vännern i Sverige. En liten del av sjön befinner sig  i sudanskt territorium, dock fisket pågår i enbart i Egypten. Fram till 1990-talet har det varit ett militärområde, tillträde var förbjudet till utlänningar. Nassersjön, som orsakade olika politiska stormar med sitt skapelse, är idag en av världens mest unika fiskeställe, tack vore dess enormt nilaborre beståndet.Logi och mat
Deltagarna på fiskesafarin inkvarteras på fiskebåten, medan måltider serveras på den s.k. utrustningsbåten. Dessa unika, speciellbyggda fartyg har toalett, dusch, inbyggt kök och kylboxar. Vi erbjuder en helpension under safarin, maten är en blandning av internationella och lokala rätter. Te och kaffe står obegränsad till förfogande, medan andra drycker betalas separat. Personalen består enbart av nubiska guider och kockar, de är berömda för deras gästvänlighet, och är mycket stolta över deras språk och kultur. De engelsktalande guiderna har dessutom en mångårig erfarenhet om fisket på Nassersjön.Båtar
Hela safarin påminner oss till en afrikansk lyxsafari i den goda gamla tider. Enda undantag att man använder båtar i stället för lastbilar. Fiskebåtarna har utvecklats speciellt för ändamålet med extra stor bränsletank, belysning och radar. Det är lätt att promenera runt båten på däckkanten, vilket är viktigt, eftersom de stora fiskarna kan inte fly under båten. Ombord finns två säng, men det är också möjligt att sova på övre taket, om någon vill ha en romantisk upplevelse.Särskillt om fisket
För att skydda fisk, endast Catch & Release fiske tillåts, Samtliga fiskar måste återlämnas till vattnet försiktigt efter vägning och fotografering. Dock ibland behåller vi några mindre stycken för kökets skull. Det är roligt att fiska hela dagen och äta en utsökt middag från egen fångst sedan!

Vad kan man förvänta sig?
Denna är den typ av frågan man kan inte ge ett tillfredsställande svar för, eftersom det beror på så mycket faktorer. Det beror på årstiden m.fl.: på vintern är i allmänhet fångas större fisk på djupare vatten, strandfisket är mer effektiv under våren och sommaren med ”mindre” (det vill säga 15-20 kg) fiskar. Det beror också på fiskemetoden: trollingen t. ex. erbjuder färre, men å andra sidan större fiskar, medan strandfisket kan erbjuda en större mängd. Årets 2009 hittils största fångst vägde 87 kilogram. Enligt årets statistik chansen att fiska upp en nilaborre över 25 kilogram är 85%!
Resans pris: 2014/2015 priser kommer snart
 
I priset ingår:
• Transfer t/f flygplatsen i Aswan
• Första och sista natt på ett förtklassigt hotell inkl. frukost
• 6-dagars fiske med engelsktalande guide
• Helpension under safarin
• Fiskekort
* Priset avser 2 personer per båt.

Priset inkluderar inte
:
• Visum till Egypten
• Läsk och alkohol på båten
• Tips för guider, och personal (ca. 400 SEK)
• Rese- och avbeställningsförsäkring.


Rabatter:
• Fader och son – barn mellan 10 och 21 år gammal får 25% rabatt från safarins pris vid gemensam bokning.
• Hustrun får 25% rabatt från safarins pris vid gemensam bokning.
OBS!  Rabatten gäller inte för flygbiljetter, hotell och ytterligare tjänster.


Om du är intresserad i programmet, eller har några frågor, vänligen kontakta oss genom att fylla i formuläret nedan, eller skriv på svenska direkt till info@adventurefishing.eu! 

  

 

Kontakta oss!:
Namn: * !
E-mail: * !
Telefon:
Topic:
Meddelande: * !
Säkerhetskod: *
!
2024 horgaszutazas.hu all rights reserved