Magyar Magyar English Roman Sved Italiano Deutche Russia

Nyheter, information och erbjudande från hela världen.!

Registrera dig till vårt nyhetsbrev!

E-mail:

KazakstanOm landet
Kazakstan som är världens 9. största land var, medlem i fd Sovjetunionen. Det finns ett flertal jättesjöar i landet utan något havförbindelse, likaså  Kaspiska havet, Aralsjön och Balqashsjön. Den senare spelar en viktig roll som avrinningsområde till en av Asiens längsta flod, den 140 mil långa Ili.

Enligt enhälliga meningar, Ili-delta är världens bästa fiskevatten för mal. Det är inte bara mal över 2 meter man kan jaga efter, utan också enorma karp, gös och asp.

Säsonger
I stora delar av Kazakstan finns det ett kontinentalt klimat med relativt lite nederbörd. Sommartemperaturen under dagtid är mycket hög, medan det sjunker starkt under nätterna.  Fiskesäsongen börjar i april, i maj är det fiskeförbud. Bästa månader är därför juni och juli, säsongen avslutas i oktober. 

Att åka dit
Flera flygbolag trafikerar mellan nordiska huvudstäderna och Almaty, Kazakstans huvudstad. Vi bokar gärna Turkish Airlines med byte i Istanbul, eller Czech Airlines med byte i Prag. Stockholm-Almaty t/r flygbiljett ligger på ung. 4500 SEK med flygskatter. Avståndet mellen flyplats och fiskecamping är 35 mil, transfern sker med partners jeepar och ingår i priset.

Fiskeregler
För att kunna bevara fiskebeståndet till framtiden, kör vi endast "Catch and Release" fiske i området. 

Bra att veta
I campingen finns GSM signal endas mellan klockan 9 på kvällen och 8 på morgonen. 220 volt kontakter tillgängliga. Efter depositionsbetalning skickar vi en informationsmaterial med samtliga viktiga detaljer. 
   


Om fisket
Ili-flodens delta omfattar 650 quadratkilometer och börjar 32 mil norr om huvudstaden Almaty. Det finns flera olika fisksorter, men det är först och främst mal, som lockar hunratals fiskare från hela världen. Områdets unikt malbeståndet beror på att det finns ett förbud på kommersielt fiske omkring. Fångsten registreras regelbundet, i juni är det inte ovanligt att fiska upp 20-30 stora mal, varav några stycken över 2 meter. Det finns inget fiskevatten i hela världen, med samma resultat gällande malfisket.
 
Logi och mat
I campingen står 10 stycken komfortabla safaristugor till förfogande, två bäddar med myggnät i varsin stuga. I campingen finns dessutom en restaurang med välutrustad kök, duschar, WC och en bastu. Vi erbjuder en helpension med hjälp av två kockar som lagar först och främst europeiska maträtter. Sprit (öl, vin, brännvin) betalas separat.
Båt, utrustning
Vi erbjuder 6 meter långa plastbåtar med 25 HK Mercury utombordsmotorer, 2 fiskare och en lokal fiskeguide i varsin båt. Gudierna talar ryska och lite engelska, men deras erfarenhet ersätter språkkunskapet i högsta grad. Asp används som betesfisk, gästerna måste själva fånga dem, men det är inte komplicerad alls. Det är mycket viktigt att ta med sig tillräcklig utrustning, på plats finns ingen fiskebutik!Pris för 10 dagars pakett (8 dagars fiske): 17.900 SEK/person*

I priset ingår:
• Flygbiljett Stockholm/Köpenhamn-Almaty t/r, inkl. flygskatter och avgifter
• Transfer t/f flygplatsen
• Boende, 2 fiskare per stuga
• Stabila båtar med 25 HK utombordsmotorer för 2 person, 10 liter bränsle per dag
• Fiskeguide till varje båt under hela vistelsen
• Helpension
• Fiskekort

Priset inkluderar inte:

• bränsle över 10 liter per dag (1,50 euro per liter),
• Sprit,
• Tips för guider, och personal,
• Reseförsäkring.

* Priset avser 2 personer per stuga och per båt, och beror på tillgängliga flygstolar.

 
Om du är intresserad i programmet, eller har några frågor, vänligen kontakta oss genom att fylla i formuläret nedan, eller skriv gärna på svenska direkt till info@adventurefishing.eu!


 

Kontakta oss!:
Namn: * !
E-mail: * !
Telefon:
Topic:
Meddelande: * !
Säkerhetskod: *
!
2023 horgaszutazas.hu all rights reserved