Magyar Magyar English Roman Sved Italiano Deutche Russia

Dél Afrika cápahorgászat


Dél-Afrika az utóbbi időben gyorsan vált egyre népszerűbb célponttá a világ minden tájáról érkező horgászok számára. Ez a terület jelenleg a legkomolyabb a legfejlettebb surfcasting (parti tengeri horgászat) lehetőségekkel rendelkezik a világon. Dél Afrika ezen partszakaszai több száz sósvízi partmenti halfajjal, így gazdag horgászati lehetőségekkel páratlan élményt kínál.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A terület egyik fő vonzereje az elképesztő mennyiségben megtalálható hatalmas cápa és rája populáció. Valójában Dél-Afrika partvonalai a három legfontosabb globális központi területéhez tartoznak a cápa és rája sokféleség terén, 204 (!!!!) különböző rája és cápafajnak adnak otthont, közülük 69 egyedülálló ebben a régióban. Aki még nem próbálta az el sem tudja képzelni milyen érzés mikor a partról küzdünk meg egy száz kiló feletti cápával vagy rájával. Teljesen más élmény nyújt, mint a big game vagy gamefishing tengeri horgászat, amely a leginkább ismert. Igaz sporthorgászat, hol bizony a testi erő és fizikum próbára van téve.  Arról nem beszélve hogy az is esélyt kap a tengeri horgászatra aki tengeribetegség miatt a hajóról nem tudna horgászni!


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Az első alkalommal Dél-Afrikába utazók számára Jeffreys Bay az elsődleges célpont. Ez a világszerte ismert szörfparadicsom egy biztonságos tengerparti város, amelyet a horgászok is kiemelt túrcélpont. Ez a partszakasz hihetetlen fajgazdagságot kínál és ezzel együtt olyan fogási lehetőségeket, amely egy átlag horgász számára szinte mesébe illő. A sziklákkal tarkított gyönyörű fehér homokos partokon akár napi 5-20 komoly akció is lehet 5kg tól 200 kg-ig. Az egy hetes túra alatt szinte garantált a 100 kg feletti fogás mindenki számára.  A horgászat catch and release, így a halakat jelölés után szabadon engedjük. Így ad egy komplex egyedülálló élményt ez a túra.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hova utazunk és hogyan: Az úticélunk Port Elizabeth reptere. Európából Johannesburgba kell repüljünk, onnan pedig egy kisebb repülőgéppel Port Elizabethbe. Innentől pedig már a kinti csapat visz minket mindenhová. A szállásra, majd a szállás és a horgászhelyek közötti utazásokban is segítenek.   

Szezonok: A főszezon októbertől májusig tart, ilyenkor kellemes 25 fok vár minket, és ezen időszak alatt a legtöbb faj aktív, izgalmas horgászati élményt nyújtva. A reggelek nyugodt körülményeket kínálnak, minimális vagy 0 széllel, és bőséges napsütéssel. Ahogy a nap halad, a szél általában 15 km/óra és 35 km/óra közé erősödik, de a csapat jól felkészült ezekre a körülményekre is, és a terület számos jó helyet kínál egy élvezetes horgászkalandhoz.  

Túravezetők: Világszínvonalú versenyhorgász háttérrel rendelkező guidecsapat várja az ideérkező horgászokat, hogy a legnagyobb eséllyel induljanak egy 100 kg feletti óriások elejtésében.


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A túra AKCIÓS ára:


6 nap/5 éjszakás csomag:

2290 EUR/fő + repjegyek (2 horgász foglalása esetén)

2090 EUR/fő + repjegyek (4 horgász foglalása esetén)

A csomag tartalmazza:

  • 5 éjszaka 5 csillagos színvonalú szobákban
  • reggeli és ebéd csomag a horgásznapokon
  • az összes felszerelés, csali, ami a horgászathoz szükséges
  • professzionális horgászvezető és segítő (2fő)
  • összes transzfer a horgászatokhoz
  • transzferek a reptérről és vissza

390 EUR/nap költségen tetszőlegesen adható horgásznap a csomaghoz.

A Johannesburgi repjegy ára igényfüggő, ki milyen hosszú vagy rövid utazást szeretne, de általánoságban 7-800 EUR-tól elérhető jó repjegy. A Johannesburg- Port Elizabeth közötti szakaszra pedig már 75-100 EUR-ért vannak jegyek időben foglalva.
 

 

Lépjen velünk kapcsolatba:
Név: * !
E-mail: * !
Telefonszám:
Téma:
Üzenet: * !
Ellenőrzőkód: *
!
2024 horgaszutazas.hu all rights reserved