Magyar Magyar English Roman Sved Italiano Deutche Russia

Franciaország - Rhone-delta


A horgásztáborról

Egy európai szinten is egyedülálló horgászvízre invitálunk mindenkit. Bizonyára már sokan olvastatok a Rhone-folyó, azon belül is a deltavidéken található Petit-Rhone elképesztő halgazdagságáról, a hosszú téli estéken remek szórakzás a youtube-ra feltöltött izgalmas harcsafárasztásokat nézni. Most mindenki valóra válthatja álmát!

Az "átlagos" horgász eddig gondban volt, mert eddig egyik komplexum sem kínált motorcsónakhasználatot a szállás mellé. Maradt a saját hajó, vagy a privát túravezetés, mivel a partról gyakorlatilag lehetetlen a horgászat. Partnerünk, a Predator Fishing Camp idén májustól várja a kalandvágyó horgászokat, ráadásul magyar túravezetővel!

A horgászvízről
A Rhone Dél-Franciaország legjelentősebb folyója, Svájcban ered, majd a Genfi-tavon keresztülfolyván lép be francia területre. Arles városa felett a folyó két ágra, a Kis- és Nagy-Rhone-ra szakad, melyek a Rhone-deltát közrefogva ömlenek a Földközi-tengerbe. Itt található a flamingóiról és vadon élő lovairól méltán világhírű Camargue nemzeti park is, mely turisták tízmillióit vonzza évente.

Természetesen a deltavidék halállománya is egyedülálló, nemcsak méreteiben, hanem összetételében is. A folyó édesvízi szakaszán nem ritkák a 2 méter feletti harcsák és a 10 kg feletti süllők. Feltétlen említést kell tennünk a hatalmas pontyokról is, bár a partról történő horgászat igen bonyolult, tekintettel a sűrű növényzetre, illetve a tulajdonviszonyokra. Kicsit kijjebb a nyílt tenger pedig már a tengeri horgászok igazi mekkája. A torkolat környéki vizeken szép számban foghatunk tonhalakat, és ha nem is minden nap, de rendszeresen akadnak horogra kapitális marlinok is. Nincs még egy hely a világban, ahol 20 km-en belül horgászhatunk 30-40, vagy akár 100 kilós tonhalakra és két méter feletti harcsákra. Mindehhez adjuk még hozzá a csodás tájat, az utolérhetetlen francia konyhát és borokat, mely mind-mind egy felejthetetlen horgásztúra ígéretét hordozzák magukban.

Szezonok, mikorra tervezzük a túrát?
A kedvező klímának köszönhetően, harcsát gyakorlatilag egész évben foghatunk, egyaránt jók a tavaszi és a nyári, és őszi hónapok is! Télen sem unatkoznak errefelé az édesvízi horgászok, hiszen ekkor fogják a legszebb süllőket. Akik a tengeri horgászat felé kacsintgatnak, az ő szezonjuk augusztusban indul, és egészen a következő áprilisig tart. A francia kormány rengeteg erőfeszítést tett az ipari halászat visszaszorítására, ennek köszönhetően tekintélyes a tonhalállomány, melyet szigorúan védenek, kiváló körülményeket teremtve ezzel az igazi sporthorgászok részére. Nem ritka, hogy a tonhalak mellett néha az igazi trófeának tekintett kék marlin is horogvégre akad. Külön kuriózum a környező öntözőcsatornákban található feketesügér állomány.

 

Hogyan utazzunk?
Lehet autóval és repülővel is. Az előbbi mellett szól a rugalmasság, az utóbbi mellett a kényelem. A távolság Budapestről közúton 1.500 km, akik repülővel utaznak, nekik a 90 km-re található Marseille a legkézenfekvőbb úti cél, igaz ide csak átszállással tudnak eljutni Budapestről, Bécsből már közvetlen járatok is indulnak. Budapestről közvetlenül repülhetünk Lyonba is, innen 285 km a távolság bérautóval a Rhone-folyó mentén. Aki repülővel utazik, mindenképpen béreljen autót, hiszen ez elengedhetetlen a bevásárláshoz, vagy az esti vacsorához. A torkolatnál található Saintes-Maries-de-la-Mer városka, ami igazi mediterrán üdülőparadicsom remek éttermekkel és strandokkal, ez a szállástól mindössze 15-20 perc autóval.

Milyen felszerelést vigyünk, hogyan készüljünk?
Harcsázához mindenképpen erős botokat, és fonott zsinórt ajánlunk, akárcsak bármelyik csónakos harcsahorgászatnál, csaliként leginkább élőhalat – közülük is angolnát – használnak leginkább, melyet vertikális módszerrel kínálnak fel a mélyben rejtőző nagybajszúaknak. Süllőzéshez a twister és gumihal dukál leginkább. Viszont érdemes egy melles ruhát is magunkkal hozni, mivel elég sok az öntöző csatorna, melyek közül néhányban igen tekintélyes fekete sügér állomány található. A partról itt gyakorlatilag lehetetlen a horgászat, aki vállalkozó kedvű, az – előzetes mélység és tulajdonviszony felderítést követően – kipróbálhatja a derékig-mellig érő vízben történő horgászatot.

Ami az időjárást illeti, nyáron nagyon meleg tud lenni, ilyenkor mindig legyen nálunk megfelelő ruházat, amely kellőképpen védi a végtagokat a káros sugárzástól, főleg ha a tengeren is horgászunk. A naptej mellett érdemes a nyári hónapokban szúnyogölő sprayt is bekészíteni.

A szolgáltatásról
Közvetlen vízparti apartmanban kínálunk elhelyezést, melyhez saját csónakkikötő is tartozik. A házban három kétágyas szoba található, melyhez közös nagy étkező, jól felszerelt konyha, és fürdőszoba, valamint egy tágas terasz tartozik. A közeli komplexumban térítésmentes úszómedence, pihenőszoba ping-pongasztallal, csocsóval, valamint WiFi áll a vendégek rendelkezésére. A közeli St. Gilles városkában szupermarket és horgászbolt is található, a közvetlen tengerparti Saint Marie-des-la-Mer üdülőhelyen pedig számtalan étterem és szórakozási lehetőség várja a vendégeket, a csodálatos Földközi-tengerről nem is beszélve!


 

A szobákhoz 1-1 K-Maxxi típusú, stabil, 10 lóerős motorral felszerelt hajó áll a vendégek rendelkezésére, melyet jogosítvány nélkül is lehet vezetni. A könnyebb és sikeresebb horgászat érdekében korrekt felárért elektromos motort és halradart is biztosítunk. Kérésre profi horgászfelszerelés is bérelhető a helyszínen. A horgászatot tapasztalt magyar túravezető segíti a helyszínen. Aki szeretné kipróbálni a tengeri horgászatot, számukra külön egy- vagy többnapos túravezetést biztosítunk a szabad helyek függvényében. Ennek ára 2 fő esetén 300 euró/fő/nap.

A horgászatról
Egy igen speciális horgászvízről van szó, speciális szabályokkal. A horgászat napközben történik, az éjféli órákban tilos a horgászat! Ami a halfogást illeti, szigorúan a catch&release szabályai szerint jár el mindenki. Természetesen 1-1 süllőt meg lehet tartani személyes fogyasztásra, a többi halat (harcsa és ponty) fotózás és mérlegelés után kíméletesen vissza kell ereszteni! A szabályok be nem tartása szigorú büntetést, szélsőséges esetben a horgászatból történő kizárást vonhatja maga után.

Tekintettel a szállásból és a csónakokból adódó limitált helyekre, javasoljuk mindenkinek, hogy a horgásztúráját jó előre foglalja le, mivel a népszerűbb hetek (pl. augusztus-október közötti időszak)már sokszor egy évre előre betelik.

Részvételi díj: 795 euró/fő (min. 2 fő esetén)

Az ár tartalmazza:

- 7 éjszaka szállás kétágyas szobában, közös fürdőszobával és konyhával,

- motorcsónak használat (2 főre 1 hajó),

- profi, magyar nyelvű asszisztencia.

- horgászengedélyek

 

2016-tól új szolgáltatásunk: Privát túravezetés a teljes utazás időtartamára!

Élvezze gondtalanul a túráját és növelje a maximumra a sikeres horgásztúra esélyét!

A  privát túravezető végig a vendégekkel van a magyarországi indulástól a túra végéig. A szolgáltatás maximum 3 fő horgász résztvevő létszámig igényelhető.

Az alábbi előnyöket nyújtja:

 • "háztól házig" szolgáltatás: Budapesten találkoznak és a túra végén itt válnak el. A vezető végig kíséri a túrát, a horgászattól kezdve az egyéb programokon át.
 • Biztosítja az utazás gördülékenységét. Az utazás során felmerülő kérdéseket, problémákat megoldja. Reptéri átszállásoknál, csomagok szállításánál, bérautó átvételénél, leadásánál biztosítja a gördülékenységet.
 • Kapcsolatban van a helyi szolgáltatóval, extra kérések, vagy problémák esetén közbenjár, intézkedik.
 • Vezeti a bérautót, csónakot.
 • A helyszínen tudja hova érdemes menni vásárolni, este hová érdemes beülni vacsorázni, melyik horgászboltban mit lehet beszerezni stb...
 • Ismeri az aktuális helyi horgászrendet, szabályozást, így elkerülhetőek a kellemetlen szituációk, bírságok.
 • Ismeri a vízterületet és a horgászmódszereket, évszaknak szezonnak megfelelően. Tudja mikor hová érdemes menni, milyen módszert érdemes alkalmazn tekintettel az időjárási is vízállási körülményekre.
 • Ismeri a csalizási, etetési technikákat, végszerelélek összeállításának mikéntjét.
 • Szakítózsinóros módszer esetén behúzza a szerelékeket és rögzíti a megfelelő módszerrel.  
 • Kuttyogás esetén kezeli a hajót és a kuttyogófát, "olvassa" a radart
 • Nem horgász programok esetén is vezeti a bérautót, segíti a program gördülékenységét
 • Bármilyen felmerülő probléma esetén rendelkezésre áll

Ára: egyedi ajánlat alapján, amely függ az időtartamtól, a résztvevők létszámától

Kérj ajánlatot már most, hogy biztosítsd túravezetődet mihamarabb!

Amennyiben bővebb információra van szükséged, vagy foglalni szeretnél, ne habozz, vedd fel velünk a kapcsolatot az alábbi űrlap segítségével!  

Lépjen velünk kapcsolatba:
Név: * !
E-mail: * !
Telefonszám:
Téma:
Üzenet: * !
Ellenőrzőkód: *
!
2024 horgaszutazas.hu all rights reserved