Magyar Magyar English Roman Sved Italiano Deutche Russia

Mexic - Big Game


Majoritatea pescariilor, doresc să încerce măcar odată în viaţă drillul cu peştii uriaşi, din zonele tropicale. Marlinul, peştele spadă şi alte specii exotice pot fi prinse doar după călătorii lungi şi scumpe.  Peştii se află în majoritatea timpului departe în larg, la multe mile marine, şi ajungerea în zone cu potenţial necesită închirierea unor yachturi  mari cu motoare puternice. De obicei mai multe persoane, pescari se asociează şi închiriează o asemenea ambarcaţiune, astfel se diminuează cheltuielile, dar şi peştii prinşi din păcate. Pe un Yacht mai mare pornesc 5-6 pescari şi trag bilete cu ordinea, care are prima, a doua drill/captură. Dacă în ziua respectivă au fost doar două prezentări...

În zona  Oceanului Pacific, în Mexic datorită împrejurărilor, curenţilor şi a condiţiilor climaterice favorabile sunt şanse mult mai bune pentru un pescuit fantastic.În pragurile de lângă maluri şi în curenţii marini  pescuitul se ridică la standarde mondiale. Marlin-peşti spadă se găsesc în număr mult mai mare în aceste zone, dar frecvent se poate prinde macrela auriu, dorado şi tuna. În funcţie de anotimp şi de temperatura apei se pot captura şi alte specii marine mai puţin cunoscute. 

Oceanul Pacific, nu degeaba a primit denumirea de „liniştit”. De obicei suprafaţa este calmă, valurile sunt lungi, practic insesizabile. În zona coastelor Mexicane pragurile sunt la 10-20 mile marine, şi curenţii bogaţi în hrană şi peştişori, ce atrag răpitorii. Marlin -ul vine şi la 1 milă distanţă de mal, unde se prinde frecvent, astfel încăt nu necesită ambarcaţiuni mari şi scumpe pentru  a prinde peşti spadă. Pescari locali trăiesc exclusiv din aceste peşti, şi folosesc bărci aşa numite stil panga/super-panga. Aceste ambarcaţiuni au lungimi între 6-8 m şi sunt parţial acoperite. Aceste bărci se pot propulsa şi cu motoare mai mici, ceea ce reduce simţitor costurile de închiriere. În majoritatea situaţiilor  doi pescari închiriează un panga cu căpitan cu tot. Cel mai mare avantaj al pescuitului din panga este,  fiecare al doilea captură este a ta!Pe lângă pescuitul din larg(offshore), nu trebuie neglijat nici pescuitul pe lângă maluri (inshore). Cu o lansetă clasică de ştiucă (de 30-60gr ) este o  adevărată provocare,  un spectacol pescuitul-drillul cu bonitouri de la câteva kg, la bibani şi baracude puternici. Pe lângă pescuitul cu năluci artificiale, se poate pescui la plută, sau la fund cu peştişor ori bucăţi de peşte. Rezultate bune poate aduce şi pescuitul cu jiguri, în zona pereţilor verticali, în zona pragurilor. 


Oraşele, localităţile de pe malul pacificului au o atmosferă aparte, majoritatea s-a adaptat cerinţelor turiştilor, păstrând trăsăturile specifice mexicane. Aceasta tură  este o tură de pescuit, în care se poate veni cu toată familia, dintre clienţi vechi sunt multe persoane care au revenit aducând şi prietenele, soţiile. Aceasta excursie este greu de imaginat, o călătorie mai plăcută şi mai relaxantă este greu de visat. Băieţii pleacă dimineaţa la pescuit, doamnele dorm până au chef, după care servesc micul dejun din fructe proaspăt culese, o baie în piscina hotelului, shopping  în piaţa locală sau pe strada meşterilor, care este plină de lucruri manuale interesante, produse din lână, bumbac, ceramice, lucruri din argint mexican. Dupămasa întălnire cu băieţii în bar unde servesc bere şi cocktail, după care strand, odihnă, program liber, cină după preferinţe deasupra Oceanului Pacific…

Pe lângă capturile Mexicane impresionante, adevărata satifacţie este că nu  trebuie îndurat mult pentru a prinde  peşte, nu este vreme urâtă, nu sunt milioane de ţânţari, temperatura nu trece peste douăzecişiceva de grade, condiţii civilizate, moderne, restaurante la preţuri acceptabile, oameni amabili şi cinstiţi, plaje de nisip ca în poveşti, baruri pe plaje unde consumând Corona sau Tequila pe lângă un tabac proaspăt preparat putem povesti despre evenimentele petrecute, despre marlin, macrele aurii  şi alte peşti brutali care după un drill de 3 ore, au fost de nestăpâniţi, şi au rupt la o adăncime de 500m… . Oceanul este liniştit, evenimentele, întâmplările-pescăreşti nu sunt deloc ...

Bazând pe pescuitul peştilor-spadă, marlin, sezonul principal este din noiembrie până în martie. Între 15 decembrie şi 10 ianuarie nu organizăm partide de pescuit din cauza turiştilor şi  a aglomerării foarte mari, care este în detrimentul pescuitului şi  a liniştii.

În cazul unui excursii  în grup, un sejur de 10-12 zile costă de la 1600-1800 Euro. Această sumă include toate cheltuielile cu excepţia cheltuielilor de nevoi personale. Aceasta este o sumă destul de mare, dar cine cunoaşte condiţiile şi tarifele pescuitului big-game recunoaşte că este un preţ mai mult decăt  corect. Desigur nu se poate organiza un pescuit de calitatea  Rolls-Royce la preţul unui  Trabant. Cum a zis şi echipa de aur bani mulţi - capturi mari şi multe. Costurile variază în funcţie de costul biletelor de avion, de categoria hotelului ales,  precum şi de cursul valutar.

Preţul excursiei :

  • În cazul rezervării a 2 persoane : 860 Euro / persoană

 • În cazul rezervării a 3 persoane : 790 Euro / persoană

 


Preţul include :

 • Transferul de la aeroport la hotel
 • 9  nopţi de cazare în Zihuatanejo, în hoteluri de categorie mijlocie
 • 5 zile de pescuit din bărci super-panga 
 • Doar 2 pescari într-o barcă
 • Echipament de pescuit profesional în ambarcaţiune
 • Căpitani mexicani pricepuţi, profesionişti
 • 3 zile libere

Preţul nu conţine şi se achită separat :

 • Asigurările de călătorie şi de boală (se recomandă)
 • Mâncare zilnică, băuturi (sunt multe restaurante cu preţuri decente în Zihuatanejo)
 • Bacşiş (80-100 Usd/persoană - recomandat)
 • Bilet de avion Budapesta - Ixtapa de la 700 Euro.

Există posibilitatea de prelungire a zilelor dedicate pescuitului  în detrimentul zilelor libere. Însoţitorii care nu pescuiesc, au reduceri considerabile. 

Foarte important pentru rezervare !
Atenţie, această destinaţie este una renumită şi foarte căutată pe plan Internaţional şi din acest motiv rezervarea se efectuează cu minim 6-8 luni înainte de plecare.
Este posibil, ca să fie câteva locuri libere disponibile şi cu 1-2 luni înainte de plecarea programată, însă dacă doriţi să mergeţi la sigur, atunci vă rugăm să rezevaţi călătoria din timp!

Dacă sunteţi interesat, sau aveţi întrebări, vă rugăm să ne contactaţi completând formularul anexat!

 

Contactaţi-ne:
Numele: * !
E-mail: * !
Telefon:
Subiect:
Mesaj: * !
Captcha-kód: *
!
2023 horgaszutazas.hu all rights reserved