Magyar Magyar English Roman Sved Italiano Deutche Russia

Kanada - Râul Fraser


 

Descriere

 

Minunat şi sălbatic aşa am putea descrie cel mai bine râul Fraser (1386 km), cel mai lung fluviu din British Columbia care în apropiere de Vancouver se varsă în Oceanul Pacific.  Este consacrat ca cel mai bun şi cel mai interesant loc de pescuit din toate timpurile.

 

Râul Fraser  are sute de afluente şi multe lacuri în apropiere. Fauna piscicolă este foarte bogată şi variată. În timpul depunerii icrelor( prohibiţia variază în funcţie de zonă între iulie-noiembrie)în unele zonă este mai mult peşte decât apă. Printre somonii care urcă pe râu cel mai mare este Somonul din Pacific, King ul (poate atinge si 45 kg). Cărdurile de coho ating  20-25 milioane de exemplare anual. 
 

Conform cercetătorilor nicăieri în lume, în nici un râu  nu trăieşte populaţie aşa de numeroasă de somon. În locul nostru de pescuit pe lângă somon regal şi coho se poate prinde  sockeye,  chum şi diferite specii de pink. Se poate pescui la toate speciile de somoni cu diferite metode sportive, cum ar fi : spinning, muscărit, montură specială pentru somon. În zile ideale se pot prinde şi 25-30 bucăţi !  Greutatea medie a Chum ului este de 6-8 kg, King ul are o greutate medie de 10-12 kg, ( dar zilnic se prind câteva exemplare de 18-20 kg).


Cu toate că râul Fraser este popular printre pescari datorită belşugului de somoni, majoritatea pescarilor vine pentru prinderea morunilor. În privinţa pescuitului a acestui specii, râul Fraser este pe departe cel mai bun loc de pescuit. Populaţia piscicolă este foarte numeroasă şi bogată. Datorită eforturilor  pescarilor locali se măreşte considerabil de la an la an. Peştii ating dimensiuni impresionante şi au forţe surprinzătoare. Pescuitul se desfăşoară întotdeauna sub supravegherea unui ghid local, care călăuzeşte pescarii în zone promiţătoare, leagă monturi, ajută la scoaterea peştilor, pregăteşte cafeaua, face mâncare şi nu în ultimul rând are grijă ca peştii să fie eliberaţi.

Cea mai bună perioadă de pescuit este septembrie-noiembrie. Zilnic se prind în medie 3-8 peşti, dar sunt zile când se prind şi câteva zeci de bucăţi. Din păcate nu fiecare atac se finalizează cu scoaterea peştelui, se mai pierd în timpul drillului, nu de  puţine ori cedează echipamentul sau greşeşte pescarul. Morunii din râul Fraser pot să atingă o greutate de 700-800 kg şi o lungime de peste 5 m ! Asemenea exemplare se păcălesc foarte rar, dar sunt acolo şi nu se ştie niciodată ... Exemplarele de 2-3 metri ( 150-300 kg ) se prind frecvent.


Despre morunul alb : Morunul alb este una dintre cele mai mari peşti  pe care se poate prinde cu metode sportive(lansetă). Cu toate că poate să depăşească lungimea de 6 m şi greutatea de 1000 kg şi un ”pui” de doar 100 kg poate oferi clipe de neuitat, senzaţii extraordinare, o provocare oricărui pescar. Aceste peşti trăiesc pe glob de sute de milioane de ani într-o formă neschimbată, din păcate  datorită pescuitului industrial intens şi nesăbuit sunt pe cale de dispariţie, abia se găsesc în unele zone. Cel mai bun loc pentru a întâlni asemenea peşti, este râul Fraser din Canada.  De fapt este singurul loc cunoscut de către noi, unde se pot prinde frecvent asemenea giganţi (50-500kg sau şi mai mare) zilnic. Datorită autorităţilor canadiene şi a asociaţiilor de pescari  populaţia de moruni albi în râul Fraser s-a stabilizat şi este chiar în uşoară creştere. Noi recomandăm această oportunitate  pescarilor, care doresc să încerce limitele şi să lupte ore întregi cu asemenea ”monştrii”. După părerile multori pescari, râul Fraser este cel mai bogat apă de pescuit din lume.


 

Cazarea

Posibilităţile oferite de noi sunt foarte variate, de la căsuţe simple din lemn, până la pensiuni şi hoteluri luxoase. Cazarea în toate situaţiile se află la doar 20 minute de port. Oferim transfer de la aeroportul din Vancouver până la locul de cazare şi retur. Mâncarea servită pe vapor este inclus în preţul oferit, iar în majoritatea locurilor de cazare este inclus şi micul dejun.

Ambarcaţiuni

Ghidurile au în dotare bărci spaţioase  pentru  5 persoane cu cabine, dotate cu motoare puternice, sonare şi toate cele necesare. Tot echipamentul este inclus în preţ, nu vă rămâne altceva de lucru, decăt să vă urcaţi în avion  şi să ajungeţi acolo !

Preţul include :
·    Cazarea în hotel de 4*
·    Bărci de calitate dotate cu sonar
·    Ghid profesionist
·    Echipament complet şi îmbrăcăminte specială

Preţ începând de la: 1.590 Euro/persoană*

*Preţul final depinde de numărul persoanelor şi de perioada dorită. Preţul afişat este valabil în cazul rezervării a 4 persoane.

Dacă sunteţi interesat, sau aveţi întrebări, vă rugăm să ne contactaţi completănd formularul anexat !

 

 

Contactaţi-ne:
Numele: * !
E-mail: * !
Telefon:
Subiect:
Mesaj: * !
Captcha-kód: *
!
2023 horgaszutazas.hu all rights reserved