Magyar Magyar English Roman Sved Italiano Deutche Russia

Franţa- Delta Rhone


 


Despre tabăra de pescuit

Vă invităm să petreceţi clipe minunate la pescuit pe o apă unică de felul lui din Europa.
Probabil aţi citit despre belşugul de peşte a râului Rhone mai ales cea din zona deltei Petit-Rhone, pe siteul youtube în serile lungi de iarnă puteţi viziona o grămadă de filmuleţe savurând drilluri cu somni uriaşi. Acum acest vis poate deveni o realitate!  

Pescarul "de rând" până acum avea dificultăţi în a pescui pe aceste ape, fiindcă nici o pensiune nu a oferit bărci de închiriat pescarilor pe lângă apartamentele închiriate, se putea pescui doar din ambarcaţiunea proprie sau din barca ghidului fiindcă pescuitul de pe mal practic este imposibil.  Partenerul Nostru  Predator Fishing Camp din luna mai  a anului curent aşteaptă pescarii dornici de senzaţii tari!

Despre apă

Fluviul Rhone (Ronul)este fluviul cu cel mai semnificativ debit din regiunea Franţei de Sud, izvoreşte din Elveţia  şi trecând de lacul Genf ajunge pe ţărm francez. În amonte de oraşul Arles fluviul se desparte în Rhone Mic şi Rhone Mare care înconjoară  delta Rhone şi se varsă în Marea Mediterrană, alcătuind nu doar cea mai frumoasă deltă din Franta, ci una dintre cele mai bine protejate delte din întreaga lume. Aici se găseşte şi parcul naţional Camargue care este renumit pe plan internaţional de cai sălbatici şi de  zeci de mii de flamingo roz, care atrag anual zeci de milioane de turişti. 

Populaţia şi densitatea piscicolă este unică în zona deltei atât ca varietate cât şi ca cantitate. În porţiunile cu apă dulce nu sunt rare nici capturile de somn de peste 2 m şi şalăii de peste 10 kg. Trebuie să amintim şi  crapii uriaşi, chiar dacă pescuitul de pe mal este practic imposibil datorită vegetaţiei abundente de pe mal şi a drepturilor de proprietate. Un pic mai în aval este deja marea un alt paradis al pescarilor. În zona gurii de deversare se pot prinde frecvent tonuri frumoase şi marlini puternici.  Nu există nicăieri  în lume un loc asemănător, unde în mai puţin de 20 km se poate pescui la ton de 30-40 sau chiar de 100 kg  şi somni de peste 2 m.  Pe lângă toate acestea mai adăugaţi  peisajele fantastice,  vinurile gustoase şi preparatele bucătăriei franceze care promit o experienţă de neuitat.

Sezoane, când să mergem la pescuit?

Datorită climatului favorabil se poate pescui la somn eficient pe tot parcursul anului, însă cele mai bune rezultate sunt în lunile martei-aprilie şi iulie-noiembrie. Iarna se pot prinde salţi foarte frumoşi . Cine doreşte să încerce pescuitul marin recomandăm lunile din august până în aprilie inclusiv. Guvernul francez face eforturi substanţiale pentru  a limita pescuitul industrial şi datorită acestui fapt populaţia de ton din mare este din ce în ce mai numeroasă, oferind clipe de neuitat pescarilor sportivi. În mod frecvent pe lângă ton intră pe momeală şi câte un marlin albastru, care oferă palpitaţie şi satisfacţie maximă chiar şi pescarilor  cu multă experienţă. În canalele de irigare din zonă se pot prinde bibani şi bass.

Cum să călătorim?

Se poate ajunge atât cu maşina proprie, cât şi cu avionul. Prima variantă este mai flexibilă a doua este mult mai comodă, dacă alegeţi calea aerului de la  Marseille mai aveţi de condus  încă 90 km, sau de la Lyon  încă 285 km. Din marile oraşe puteţi ajunge cu 1-2 escală, din Viena sunt curse directe. Noi recomandăm să închiriaţi autoturism de la aeroport fiindcă este indispensabil atăt pentru efectuarea cumpărăturilor, cât şi pentru cinele din oraş.  Localitatea Saintes-Maries-de-la-Mer  aflată la gura de vărsare a râului Rhone este la doar 15-20 minute de mers cu maşina de la locul de cazare.

Ce echipament să luăm cu Noi, cum să ne pregătim?

Pentru pescuitul somnului lansete puternice şi fire textile rezistente la abraziune ca la orice pescuit de peşte mare  din barcă. Pentru momeală recomandăm peşte viu mai ales anghilă. Pentru şalău twistere şi shaduri. Dacă aveţi puteţi să aduceţi şi cizme piept fiindcă în zonă sunt o mulţime de canaluri de irigare pline cu bibani frumoşi şi bassuri mari. Pescuitul de pe mal practic este imposibil, însă pescarii dornici de aventuri palpitante pot exploata şi pescuitul din apă  până la brâu– piept, după ce fac 1-2 ture de recunoaştere.

În ceea ce priveşte climatul, vara pe acele meleaguri este foarte-foarte cald, este recomandat să aveţi îmbrăcăminte adecvată pentru a preveni arsurile solare. Pe lângă loţiuni înpotriva arsurilor solare recomandăm  să aveţi asupra Dvs. mai ales în lunile de vară spray contra ţânţarilor. 

Despre servicii

Cazarea este în apartamente situate pe malul apei, casa având port propriu. În casă sunt trei camere cu câte două paturi, având  o cameră de zi comună pentru servirea mesei, bucătărie utilată, baie comună şi o terasă spaţioasă.  În complexul din imediata apropiere  există piscină, tenis de masă, internet WIFI  şi alte facilităţi contra cost.  În orăşelul St. Gilles  situat la doar 15 minute de mers cu maşina există un supermarket şi un magazin cu articole de pecuit de unde se poate aproviziona la preturi decente.  În staţiunea Saint Marie-des-la-Mer  pe malul mării sunt o mulţime de restaurante şi diverse opţiuni de a petrece timpul liber!


Bărcile sunt noi şi foarte stabile, de tip  K-Maxxi , având motoare de 10 CP.   Aceste ambarcaţiuni se pot folosi fără permis de navigare. Pentru un pescuit mai eficient se poate opta contracost şi pentru sonar şi un motor electric. La cerere se poate asigura  echipament de pescuit, dar numai dacă menţionaţi această dorinţă în timpul rezervării. Pescarul este ajutat de un ghid profesionist. Cine doreşte să încerce pescuitul marin, poate opta pentru pachete de una sau mai multe zile în funcţie de locuri libere disponibile. Preţul acestui pachet în cazul rezervării  a 2 persoane este de 300 euro/persoană/zi.


Despre pescuit

Fiind vorba despre o apă cu regim foarte special, pescuitul se poate practica doar pe timpul zilei, pescuitul nocturn este strict interzis! Se pescuieste în regim C&R. Un şalău/persoană se poate reţine pentru consum  propriu, dar ceilalţi peşti (somn şi crap) trebuie eliberaţi fără excepţie după cântărire şi poze! Nerespectarea regulamentului  este sancţionat cu amenzi usturătoare, iar în cazuri grave chiar şi cu anularea permiselor şi a dreptului de a pescui pe acele meleaguri. 

Datorită  locurilor de cazare limitate şi a bărcilor disponibile, vă sfătuim să rezervaţi călătoria din timp. In perioadele favorite(august-octombrie) majoritatea locurilor sunt ocupate în totalitatea chiar şi cu 12 luni înainte de plecare.

Tariful de participare: 795 euro/persoană (min. 2 persoane).


Tariful include:

- 7 nopti de cazare în camere cu două paturi, baie şi bucătărie comună    
- barcă cu motor (2 persoane cu 1 ambarcaţiune),
- permis de pescuit pe zona Petit-Rhone,
- asistenţă locală profesională.

Dacă aveţi nevoie de informaţii detaliate sau doriţi să rezervaţi o excursie de pescuit, nu ezitaţi, contactaţi-ne completând formularul alăturat! Contactaţi-ne:
Numele: * !
E-mail: * !
Telefon:
Subiect:
Mesaj: * !
Captcha-kód: *
!
2024 horgaszutazas.hu all rights reserved