Magyar Magyar English Roman Sved Italiano Deutche Russia

Spania - Râul Ebro


Ce specii de peşti putem prinde în Spania şi pe ce ape putem pescui?

Pe lângă Italia ţara lui Cervantes este una dintre cele mai vizitate ţări din Europa. Este pe placul turiştilor atât modul de viaţă, optimismul,  armonia sufletească a localnicilor cât şi cultura spaniolă, delicatesele specifice şi băuturile spirtoase  extraordinare. Înainte de toate climatul moderat, în ţara unde soarele zâmbeşte tot timpul este pe placul musafirilor. În ultimii ani mare majoritate a turiştilor este format din pescari. Sunt ape foarte bune pline cu salmonide (Asturia, Pireneu, Sierra Nevada), locuri care oferă senzaţii unice pescarilor departe de zgomotul civilizaţiei. Râurile Spaniole în general au multe mrene, adevăraţi luptători, care sunt pe placul multori pescari. Datorită  barajelor cum sunt Caspe sau Riba Roja pe Ebro putem prinde somni capitali, şalăi şi crapi frumoşi care în apa caldă şi plină de hrană ating dimensiuni impresionante. Fără dar şi poate în ultimii ani râul Ebro a devenit ţinta nr.1 a  pescarilor din Europa.


Cea mai mare atracţie a apelor spaniole este somnul, ceea ce nici nu este de mirare, fiindcă prinderea unui exemplar de peste 100 kg oferă senzaţii şi adrenalină care copleşesc şi cele mai experimentate pescari. Pe  Ebro ajung pescari înrăiţi şi dornici de capturi mari din toate colţurile continentului. Sezonul de pescuit la somn în Spania practic ţine pe tot parcursul anului, în funcţie de regiunea aleasă. Somnii cu adevărat corpolenţi însă se pot păcăli mai frecvent primăvara şi toamna.

 
În Caspe şi Ebro cea mai răspândită populatie de peşte este a crapilor ( peste 30 milioane de exemplare),ciortanul fiind şi ceea mai bună momelă la somn prin meleagurile acestea. Interesant este că exemplare mici, ciortani  de 1-2 kg sunt foarte greu de prins, majoritatea peştilor mici prins cu cârlig sunt mult mai mari.  Crăparii sunt aşteptaţi de peşti de peste 10kg.  În număr foarte mare se găseşte şi se prinde şalău, frecvent vin bucăţi de 5-6 kg şi bibani care ating 1-3 kg, de fapt bibanii sunt una dintre cele mai bune momeli la somn.
 
Prinderea peştilor a căror greutate se formează din  două cifre este visul multor pescari, acest lucru necesită răbdare, noroc, cunoştinţe aprofundate şi multă insistenţă. Exemplare a căror greutate au deja trei cifre întrec orice vis. Prinderea asemenea exemplare nu este destul de complicat, iar primul lucru este să fie asemenea peşti în apa respectivă. Somnul este singura specie din apele interioare din Europa, care poate ajunge uşor  peste 100 kg şi se poate ademeni la cârlig. Pescuitul cu rezultate cele mai promiţătoare a acestei specii în Europa este râul Ebro din Spania, mai exact zona barajului Caspe.

Populaţia de somn din zonă este evaluată la aproximativ 5 milioane de exemplare ! Adventure Fishing vă invită în centrul de pescuit situat într-un peisaj minunat în Mequinenza, localitate unde se întâlnesc râul Serge şi Ebro.  În cea mai bună perioadă (aprilie-mai şi octombrie-noiembrie) zilnic se prind zeci de bucăţi. În general peştii prinşi au greutatea între 25-50 kg, ocazional apare şi câte unul mai mare. Desigur pentru a păcăli somnii bătrâni din Ebro, trebuie folosită metode şi momeli adecvate, echipament puternic şi rezistent. Mustăcioşii preferă momelile naturale şi peleturile speciale, dar nici insistenţa spinnerilor nu rămâne fără rezultat.


În Caspe şi Ebro cea mai răspândită populatie de peşte este a crapilor ( peste 30 milioane de exemplare), ciortanul fiind şi cea mai bună momelă la somn prin meleagurile acestea. Interesant este că exemplarele mici, ciortani  de 1-2 kg sunt foarte greu de prins, majoritatea peştilor mici prins cu cârlig sunt mult mai mari.  Crăparii sunt aşteptaţi de peşti corpolenţi de peste 10kg.  În număr foarte mare se găseşte şi se prinde şalău, drillurile sunt frecvente cu bucăţi de 5-6 kg şi bibani care ating 1-3 kg, iar bibanii sunt una dintre cele mai bune momeli la somn.

Sezoane, perioade recomandate
Pescuitul somnului este promiţător pe tot timpul anului, dar cea mai bună perioadă, cu capture memorabile este între aprilie-mai şi octombrie-noiembrie. Pescuitul crapului şi a şalăului aduce capturi frumoase pe tot parcursul anului eventual cu excepţia lunilor torride de vară putem avea câteva eşecuri. În general cea  mai populară perioadă  în cercul pescarilor rămâne perioada între aprilie şi noiembrie. Locurile libere pe aceste date se termină ca pâinea caldă, biletele pe locurile foarte bune epuizându-se cu multe luni înainte. Multe persoane pescuiesc la crap şi la şalău  în timpul iernii cu rezultate remarcabile, mai ales că în această perioadă preţurile sunt foarte foarte convenabile.
 
Abordarea
Putem călătorii cu autoturism  sau cu avionul. Dacă alegem calea terestra distanta este de aproximativ 2500 - 2800 km. Putem călătorii mult mai rapid şi mai comod pe calea aerului, din Bucuresti, Cluj Napoca sau chiar din Tg Mures cu Wizzair, sau  curse Malév din Budapesta. Un bilet de la Cluj Napoca  costa aproximativ 99 euro. Destinaţia finală , Mequinenza se află la  200 km de aeroportul din Barcelona, la cerere asigurăm transport, dar Noi recomandăm închirierea unui autoturism de la aeroport, iar  în rezolvarea acestor acte biroul nostru vă stă la dispoziţie oricând. Caspe se află la o distanţă de plus 40 km în amonte de barajul de acumulare.

Cazarea
În privinţa cazării putem oferi o gamă diversificată de posibilităţi pe râul Ebro. În  zona Caspe oferim apartamente de 2 sau 4 persoane utilate cu bucătărie proprie, cu baie,  dormitoare separate, iar în grădină pescarii au acces la  piscină  şi grill într-un ambient foarte plăcut. În  Mequinenza sunt mai multe posibilităţi de cazare, puteţi alege din oferta noastră de la căsuţe simple din lemn, până la apartamente dotate cu Tv plasma şi aer condiţionat. Partenerii noştri fără excepţie sunt ghizi profesionişti, calificaţi, care la sosire vă îndrumă, vă informează şi vă oferă sfaturi-ponturi. Atât în Caspe cât şi în Mequinenza sunt magazine, restaurante de unde se pot aproviziona cu mâncare precum şi câte un magazine cu articole de pescuit foarte bine aprovizionat.Ambarcaţiuni, echipamente
Oferim bărci spaţioase şi sigure dotate cu motoare de până la 13.5 CP, fiindcă în Spania până la această capacitate nu este nevoie de permis de navigare. Ambarcaţiunile noastre au toate dotările necesare şi actele la zi. Cu ajutorul ambarcaţiunilor aveţi acces uşor în toate locurile de pescuit, în comparaţie cu accesul cu autoturism fie el şi 4x4 şi este foarte eficient atât în momirea locului, plantarea monturii precum şi în spinning sau pescuitul la clonc.


Echipament şi metode de pescuit
În cătunul pescăresc se poate închiria echipament adecvat pentru pescuit pe Ebro, dar cu toate acestea nu strică să aveţi la îndemână anumite lucruri. Dacă uitaţi ceva acasă se poate cumpăra sau închiria şi la faţa locului la preţuri acceptabile. Nade, momeli se poate cumpăra de la partenerii noştri, pelet în sac de 25 kg la 60 euro porumb în sac de 40 kg la 30 euro. Pentru pescuitul somnului şi a crapului este recomandat folosirea peleturilor iar pentru păcălirea salăului recomandăm plasticurile.

Regulament de pescuit
Tabăra de pescuit acceptă doar pescari sportivi, care respectă legile locale şi pescuiesc sportiv. Pescuitul somnului şi a crapului este strict în sistem C&R , salău se poate reţine  doar pentru consum propriu. Pescuitul cu peşte viu este interzis, iar cine foloseşte anghilă riscă o amendă de 800 EURO !!! Este important de reţinut că între orele 24-06 pescuitul şi prezenţa pe malul apei în principiu este strict interzis ! Pescuitul este permis cu 2 lansete/persoană.

Ofertele pentru 2018

1. Pescuit individual, cu asistenţă locală

 

Ceea mai căutată destinaţie într-o zonă liniştită situată la doar 3 km  de oraşul Caspe, oferă în funcţie de numărul pescarilor, diverse  posibilităţi de cazare de la căsuţe din lemn până la apartamente , vile cu mai multe camera. Pescuitul este asistat de un pescar local.

Tarif pachet:
- În cazul rezervării a 2 persoane: 595 euro/persoană,
- În cazul rezervării a 3 persoane: 490 euro/persoană,
- În cazul rezervării a 4 persoane: 440 euro/persoană

Suma include:
- cazare 7 zile,
- 1 barcă cu motor,
- permise de pescuit,
- prima zi pescuit cu ghid (aproximativ 8 ore),
- asistenţă locală profesională.

Acest pachet se poate extinde cu extraoptiuni:
- barcă cu motor (400 euro/sejur),
- echipament de pescuit (80 euro/săptămână – 2 lansete cu mulinete, suport lansete, scaun etc.),
- transport de la aeroportul din Barcelona (între 300-350 euro, în funcţie de numărul persoanelor),
- închirierea unei autoturism pe plan local, cu asigurare integrală  (350-450 euro în funcţie de numărul de pasageri),
- ghid privat (140 euro/zi, aproximativ 8 ore),
- cină caldă, meniu de 3 feluri (20 euro/persoană/zi),
- Pelete la sac de 25 kg  (60 euro/sac).

 

 

  

 

2. Pachet Full-extra cu ghid inclus
Ofertă valabilă pentru minim 2, maxim 4 persoane  în perioada 15 iunie-01 octombrie 2015, pe o porţiune a râului încă necunoscută şi nepescuită de pescari.  O aventură în mediul sălbatic potrivit pentru  persoanele care doresc să se implice la maxim în pescuit  (nădire, plasarea monturilor, explorarea locurilor noi in functie de debitul apei etc.).

Tarif pachet:
- În cazul rezervării a 2 persoane: 899
euro/persoană,
- În cazul rezervării a 3 persoane: 770 euro/persoană,
- În cazul rezervării a 4 persoane: 690 euro/persoană (cu 2 ambarcaţiuni)

Suma conţine:
- 7 nopţi de cazare în  Playa de Chacón,
- 6 zile de pescuit alături de un ghid,
- echipament de pescuit,
- permise de pescuit şi taxe locale,
- ambarcaţiune (sau mai multe) cu combustibil inclus.

Acest pachet se poate extinde cu extraoptiuni:
- transport de la aeroportul din Barcelona (între 300-350 euro, în funcţie de numărul persoanelor),
- închirierea unei autoturism pe plan local, cu asigurare integrală  (350-450 euro în funcţie de numărul de pasageri),
- cină caldă, meniu de 3 feluri (20 euro/persoană/zi),
- pelete la sac de 25 kg  (60 euro/sac).

3. Pachet full extra însoţit de Paul Booth

Oferim una dintre cele mai reuşite ture de pescuit din anii anteriori, cu sprijinul ghidului Paul Booth, cunoscut  şi din  emisiunile canalului   PV-TV.  Paul face tot posibilul pentru confortul clienţilor şi pentru  a aduce cât mai multe capturi  pe saltea, fără capturi frumoase încă nu  a plecat nimeni  de la el
!

Preţ pachet: 890 euro/persoană

Suma include:
- 7 nopţi de cazare în localitatea  Caspe,
- 6 zile de pescuit cu ghid vorbitor în limba engleză, aproximativ 8 ore/zi,
- transport zilnic de la hotel  la locul de pescuit şi înapoi,
- echipament de pescuit profesional,
- băuturi în timpul pescuitului (apă, ceai, cafea).
- permis de pescuit anual.

Informaţii importante pentru rezervare!
Atenţie, aceste destinaţii sunt renumite şi foarte căutate pe plan Internaţional, iar din acest motiv rezervarea fermă a partidelor de pescuit se efectuează cu minim 6-8 luni înainte de data sosirii.

Este posibil, ca să găsiţi câteva locuri libere şi cu 1-2 luni înainte de plecarea dorită, însă dacă doriţi să mergeţi la sigur, atunci vă rugăm să rezervaţi călătoria din timp, mai ales că şi biletele de avion sunt mult mai ieftine dacă le procuraţi la timpul potrivit!

În ultima vreme au apărut mai multe  persoane neautorizate, adevărate reţele care oferă posibilităţi de pescuit cu mult sub preţul real posibil. Atenţie mare  la astfel de oportunităţi  şi  înainte de rezervare, verificaţi atent pe cât posibil cine se află în spatele  anunţului respectiv şi dacă serviciile oferite sunt de calitatea celor promise, evitând astfel surprizele neplăcute.

Dacă sunteţi interesat de ofertele prezentate, vă rugăm să ne contactaţi, completând formularul anexat!
ATENTIE! În cazul în care nu primiţi un răspuns in maxim 48 ore, înseamnă că solicitarea DVS. nu a ajuns la NOI, în cazul aceasta  vă rugăm să ne contactaţi telefonic!

 

Contactaţi-ne:
Numele: * !
E-mail: * !
Telefon:
Subiect:
Mesaj: * !
Captcha-kód: *
!
2023 horgaszutazas.hu all rights reserved