Magyar Magyar English Roman Sved Italiano Deutche Russia

Italia - Râul Po


Despre zonă de pescuit

Fluviul Po, cel mai mare râu din Italia, cu lungimea de 650 km este una dintre cele mai bogate  ape cu somni din lume. Anual mii de pescari vizitează aceste locuri, din dorinţa de a lupta, de a încerca norocul cu mustăcioşi uriaşi.  De aproximativ 40 ani au fost „descoperiţi” aceste peşti formidabili pe aceste meleaguri. Între timp s-a întărit,  s-a înmultit populaţia de somn, devenind unul dintre cele mai bune zone de pescuit la somn  din Europa. Datorită condiţiilor climaterice moderate (clima mediteraniene) râul este foarte bogat în hrană naturală, in planctoane şi alte vietăţi, iar fiind hrana din belşug pentru peşti paşnici şi răpitori ating dimensiuni impresionante.


Un lucru foarte important este că  WallerCamp nu se află în Delta Po, se află  în amonte cu vreo 200 km pe râu. Aceasta înseamnă un loc mai puţin pescuit, implicit şanse mai bune, exemplare mai mari şi mai curajoşi, nu ca în locuri intens pescuite. În zona respectivă este permis doar pescuit C&R! În această tabără de pescuit recordul din 2009 era un mustăcios lung de 255 centimetri  şi aproximativ de 114 kg. În primele 6 săptămăni a sezonului de pescuit a fost prins 50 de bucăţi de peste doi metri de către musafirii din Wallercamp ! Gazdele încercă să arate cele mai bune locuri şi cele mai bune metode. Chiar şi în cazul unui inundaţii sunt destule locuri liniştite, unde se poate pescui cu rezultate bune la somn.

 

pó horgásztúra, harcsa

Drumul

Cel mai bine se poate ajunge cu autoturism, aproximativ 1000 km. Şoselele sunt foarte bune , traseul recomandat ar fi spre Graz-Tarvisio-Verona-Mantova-Cesole. De la  Mantova pe drumul  SS62 spre Parma în direcţia Borgoforte , apoi spre Cesole. Apartamentele situate în această locaţie sunt chiar pe malul apei. Tot aici se găseşte la câţiva paşi şi un camping dotat, bine echipat cu corturi spaţioase. Atenţie, dacă luaţi spre Slovenia economisiţi cam 100 km, dar în acest caz trebuie să achitaţi şi o taxă de autostradă de 35 euro. Spre Austria o matriţă valabilă  10 zlie costă  8 euro. Amenda în Slovenia  pentru circularea fără matriţă valabilă costă 380 euro, deci Atenţie !

 

 

Apartamente La Motta
Pensiunea La Motta construită în stil lombard, cu clădiri vechi de 600 ani este amplasat într-un ambient plăcut cu peisaje superbe, este echipat cu dotări şi apartamente moderne. La doar câţiva paşi de această pensiune se întălnesc râul  Po şi  Oglio, portul se află la doar câţiva metri. Apartamente au livinguri spaţioase şi bucătării echipate, dotate cu frigidere, locuri de gătit, apă caldă non stop în baie, ceea ce este o raritate în majoritatea pensiunilor din Italia. Sac de dormit şi pătură trebuie adus de acasă, perna şi salteaua este inclusă în preţi. Apartamentele trebuie predate curate, sau se curăţă contra cost, 30 euro. Cazarea se rezervă de la ora 12  şi trebuie părăsit până la ora 9.30. În apropiere se găsesc magazine, unde se poate aproviziona cu mâncare şi băutură, la preţuri similare ca la noi. La doar câţiva paşi se află pizzeria Lilia unde pentru doar 5 euro se poate comanda o pizza cât o roată, dar şi cea mai scumpă nu trece de 8 euro. Am testat personal şi spunem că totul e foarte bun atât dulciurile cât şi berea, de vinuri gustoase nici nu pomenim.

 


Outdoor cu  cort propriu
Dacă cineva preferă cazarea în mijlocul naturiişi doreşte să pertreacă cât mai mult timp  în aer  liber,  poate sa facă chiar pe malul apei în cort propriu. Alegănd aceasta opţiune, la sosire gazda predă barca şi arată, prezintă  locurile de pescuit şi de campare. Pescarii au asigurat accesul  la duşurile din pensiunea La Motta, parcarea păzită, frigider şi oricănd pot să intre în livingul pensiunii pentru a savura o bere într-un ambient plăcut distrănd cu povestiri si schimburi de experiente. Optional se poate închiria şi pat de campare la 20 euro pe săptămână.

 Barcă, echipament
Ambarcaţiuni stabile, sigure şi lungi de 6 metri dotate cu motoare noi de 25 cp in  4 T sunt la dispoziţia pescarilor. La sosire fiecare persoană va primi o descriere şi un instructaj detaliat. Bărcile se predă gata curăţate sau se execută acest lucru de către personal contra sumei de 15 euro.  Se poate închiria echipament pentru pescuitul somnului şi cumpăra diverse nade, momeli. Caras se vinde la 2,5 euro/ bucată dar cu un feeder  se poate prinde foarte uşor, iar doritorii pot distra cu ciortani de câteva kg. Unii pescari, am văzut şi noi, folosesc ca momeală ciortani de 2-3 kg. 

 

 
Regulament de pescuit

Permisul de pescuit se elibereză la faţa locului, iar pentru o administraţie mai rapidă vă rugăm să aduceţi şi câte o copie după CI sau paşaport. Atenţie ! Sunt acceptaţi şi toleraţi doar pescari sportivi, practicanţi de C&R . Peştii prinşi după cântărire şi filmare/fotografiere se eliberează imediat. Pe timpul cât stă peştele în captivitate, se manipulează cu grijă şi cu maximă atenţie.
Dimensiuni minime şi perioada de prohibiţie pentru speciile:
Mreană: 25 cm, 1mai -  30 iunie.
Şalău: 35 cm, 1 aprilie - 30 mai.
Crap: 30 cm, 1 mai – 30 iunie.


Preţul include

·    Cazarea în apartamente sau campinguri pentru 7 nopţi
·    Bărci de calitate pentru 7 zile
·    Descriere amănunţită despre posibilităţi (hartă detaliată)
·    Asistenţă telefonică

Preţul  "Outdoor"  de la :       320 Euro/Persoană*
Preţul  în apartament de la :  480 Euro/Persoană*

 
*  Preţul concret depinde de numărul persoanelor, perioada dorită, de tipul cazării şi de numărul bărcilor închiriate. Preţul afişat este valabil în cazul rezervării a 2 persoane cu  1 barcă, permisul de pescuit se achită la faţa locului + 73 euro. 
 
Dacă sunteţi interesat, sau aveţi întrebări, vă rugăm să ne contactaţi completănd formularul anexat !


Contactaţi-ne:
Numele: * !
E-mail: * !
Telefon:
Subiect:
Mesaj: * !
Captcha-kód: *
!
2024 horgaszutazas.hu all rights reserved