Magyar Magyar English Roman Sved Italiano Deutche Russia

Norvegia


Descriere  destinaţie
Oameni  care vizitează Norvegia sunt uimiţi de frumuseţea naturii. Cea mai mare parte a ţării este acoperită de munţii scandinave, cel mai înalt vârf are 2.469 de metri deasupra nivelului mării. În zona de vest a Norvegiei se află celebrele fiorduri unice, rămase încă din era glaciară oferind un caracter unic întregii ţări. Aceste fiorduri sunt un adevărat paradis pentru diferite specii de peşti şi pentru pescari  deasemenea.

 

Norvegia de Nord este una dintre cele mai bune destinaţii de pescuit din întreaga lume. Curentul Golfului, care începe în Golful Mexic şi se întinde până la partea de nord a Norvegiei aduce apă relativ caldă, care este extrem de bogată în planctoane, microorganisme şi alte delicatese. Există bancuri de  miliarde de peşti mici, inclusiv scrumbii şi heringi, care atrag o mulţime de peşti răpitori cum ar fi  codfish, halibut chiar şi delfini.

Am încercat să alegem pentru voi, cea mai bună opţiune pentru un pescuit de neuitat în Norvegia. Tabăra noastră de pescuit este situată în  partea de nord a regiunii, foarte aproape de  Cercul Arctic. Aici  putem prinde peşte  24 de ore din 24,  la lumina zilei în timpul lunilor de vară. Această experienţă de pescuit  nu veţi uita niciodată.

Despre vreme
Există o mulţime de păreri în ceea ce priveşte vremea norvegiană, unii spun că este întotdeauna iarnă şi urşii polari plimbă în sus şi în jos pe străzi. Având în vedere că ţara are peste  2000 de kilometri lungime, putem experimenta diferite tipuri de vreme în diferite zone ale Norvegiei. Unul dintre marile avantaje este curentul Golfului Mexic, datorită căruia cele mai multe porturi nu îngheaţă, nici chiar în lunile reci de iarnă.
 Partea de sud a ţării are un climat foarte plăcut, temperatura poate ajunge şi la 20-25 grade Celsius în timpul verii. Oricum este bine să fim pregătiţi fiindcă majoritatea stereotipilor nu sunt adevărate, este mai bine să fim precauţi, fiindcă pe ape deschise, pe mare temperatura poate scădea brusc cu 10-15 de grade şi poate să apare din senin rafale şi valuri uriaşe.

Despre sezoane

Sezonul de pescuit maritim este destul de lung în Norvegia, adică  ne putem aştepta la rezultate bune aproape tot anul. Martie şi aprilie sunt cele mai bune luni pentru a prinde codfish, deoarece în această perioadă se reproduce în număr foarte mare în fiordurile norvegiene. Acesta este perioada prolifică din an când, poţi face adevărate ravagii printre codfish mari, uneori chiar  depăşind 15 kilograme.


Din fericire, putem prinde cu uşurinţă codfish şi în timpul verii până  în luna septembrie. Cel mai bun sezon de pescuit pentru halibut este august-septembrie, cu toate acestea noi recomandăm perioada dintre martie şi octombrie.

Despre tabăra noastră de pescuit în Lyngen-fiord

Descriere

Oferim o posibiltate unică în Norvegia. Locaţia se află într-un peisaj mirific la multe sute de km dincolo de pol . În 2010 un musafir al lui Balázs, asistentul  nostru local  a prins recordul de codfish norvegian, un peşte de 42 kg. Capturile mari nu sunt o raritate, cu cât ne îndepărtăm spre Nord putem pescui pe zone neatinse de om. Putem prinde mult mai multe şi mai mari , decât spre sud sau spre centru în zona Trondheim. În fiord putem pescui atât în zonele mai adânci, cât şi de pe mal la peşti de 1,5-2 kg.

Abordare

Decolând de la Budapesta, prin Oslo spre Tromsjö putem ajunge foarte comod pe calea aerului. De acolo în funcţie de condiţiile meteo, firma lui Balázs vă transportă încă 250 km pe apă, şi cu un pic de noroc puteţi admira peisajul fantastic, sau pe  uscat.

Cazarea

Multe apartamente  luxoase stau la dispoziţia musafirilor. În unele locuri televizoarele cu plasmă şi maşina de spălat fac parte din dotarea standardă, ele sunt construite la doar câteva paşi de apă şi la doar 10 minute de plimbare pe jos se poate aproviziona din orăşelul apropiat.

 

Ambarcaţiuni, echipamente

 Musafirii care pescuiesc pe aceste zone minunate sunt aşteptate cu ambarcaţiuni spaţioase, bărcile  mici oferă spaţiu suficient pentru 4-5 pescari, iar cele mari sunt dotate şi cu cabine pentru a oferi adăpost pe timp de ploaie. Toate ambarcaţiunile sunt dotate cu sonare performante.


Regulament de pescuit

În pescuitul marin nu sunt restricţii. Cu toate că statul Norvegian limitează cantitatea de peşte scos din ţară la 15 kg / persoană, pentru consum local de peşte nu există nici o restricţie.  

Servicii incluse:
•    Cazare în apartamente dotate şi utilate pentru 7 nopţi
•    Şalupe cabinate, dotate cu sonare şi cu GPS,
•    Informaţii detaliate despre locuri de pescuit
•    Asistenţă locală

Preţul unui sejur este de: 740 euro/persoană*

* Atenţie!Preţul final depinde, de perioada dorită, de numărul persoanelor, de apartamentul ales şi nu în ultimul rând de numărul ambarcaţiunilor. Preţul afişat este calculate pentru un grup de 4 persoane  cu 1 ambarcaţiune de tip Arvor. Transferul dus-întors  de la aeroportul din Tromso este de 160 euro/persoană.

În perioada 22-29 mai 2015 organizăm o călătorie cu ghid, cu decolarea din Budapesta. Pentru detalii nu ezitaţi să ne contactaţi.

Informaţii importante pentru rezervare! Atenţie, aceste destinaţii sunt renumite şi foarte căutate pe plan Internaţional, iar din acest motiv rezervarea fermă a partidelor de pescuit se efectuează cu minim 6-8 luni înainte de data sosirii.
Este posibil, ca să găsiţi câteva locuri libere şi cu 1-2 luni înainte de plecarea dorită, însă dacă doriţi să mergeţi la sigur, atunci vă rugăm să rezervaţi călătoria din timp, mai ales că şi biletele de avion sunt mult mai ieftine dacă le procuraţi la timpul potrivit!

Dacă sunteţi interesat de oferta prezentată, vă rugăm să ne contactaţi, completând formularul anexat! ATENTIE! În cazul în care nu primiţi un răspuns in maxim 48 ore, înseamnă că solicitarea DVS. nu a ajuns la NOI, în cazul aceasta  vă rugăm să ne contactaţi telefonic! 

 

Contactaţi-ne:
Numele: * !
E-mail: * !
Telefon:
Subiect:
Mesaj: * !
Captcha-kód: *
!
2023 horgaszutazas.hu all rights reserved