Magyar Magyar English Roman Sved Italiano Deutche Russia

Kazahstan - Râul Ili


 

Descriere
La o distanţă de 320 km spre nord de la oraşul Almaty începe ţinutul Deltei Ili, un ţinut cu o suprafaţă de peste 650 km2 . Aici se găseşte o faună bogată de peşti, pe lângă somnii giganţi se poate prinde frecvent crap, fitofag, mreană, salău, chiar şi morun. Delta fluviului Ili este renumit în toată Europa pentru capturile frumoase şi este frecventată de către mulţi pescari, mai ales datorită  populaţiei mari de somn.

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                      În cătunele şi tabere de pescuit se ţine o evidenţă strictă a capturilor. Datorită acestor liste putem afla statistici uimitoare. În lunile mai-iunie nu este o raritate când un grup de pescar în decursul unei săptămăni prinde 300-400 bucăţi (!) de somn, dintre care cel putin 10 bucăţi trec de doi metri şi peste 160 bucaţi peste un metru. Asemenea performanţe sunt aproape imposibile de atins pe alte meleaguri.

Drumul
Cu o singură escală se poate ajunge la Almaty de la Budapesta. Preţul biletului este variabil. Dacă rezervarea se face din timp, se pot obţine reduceri substanţiale şi preţuri foarte bune cu toate taxele incluse. Oaspeţii sunt aşteptaţi la aeroport şi transportaţi cu jeepuri la o distanţă de 350 km de Capitală, în cătunul pescăresc şi înapoi la terminarea sejurului.

Cazarea
Pescarii pot alege între două tabere, una se afla la doar 4 km de satul Koshkarbay, celălalt la 40 km .Taberele au câte zece bungalowuri comode construite în stil safari. Fiecare are câte două paturi protejate cu plase de ţânţari. În cătunul pescăresc oferim  3 mese calde pe zi . Mâncarea este preparată de către doi bucătari în fiecare tabără, după gusturi europene şi mancăruri tradiţionale. Băuturile alcoholice ( bere, vin, vodka şi alte derivate) se pot consuma contra cost. Pe lângă restaurant cu bucătărie modernă, locurile de campare sunt dotate cu saune, duşuri şi wc-uri moderne. Barcă, dotare, echipament
În fiecare tabără sunt bărci stabile lungi de 6 m, confecţionate din fibră de sticlă şi echipate cu motoare Mercury de 25 cp. Fiecare barcă are în preţ inclus un ghid profesionist, specializat. Ei vorbesc limba rusă, dar experienţa de peste 12 ani ajută la depăşirea problemelor de comunicaţie. Procurarea peştilor momeală, în special avaţi, este un lucru foarte simplu şi nu intră în atribuţiunile ghizilor. Este foarte important aprovizionarea cu echipament destul (fire, cărlige, năluci) fiindcă nu este nici o posibilitate de procurare la faţa locului.Regulament de pescuit
Somnii prinşi după cântărire şi şedinţa foto sunt eliberaţi fără excepţie. Localnici ne „obligă” să ocrotim apele şi natura. 

  
Preţul  de la : 1.790 Euro/ Persoană*

Servicii incluse în preţi
·    Cazarea 1-2 săptămâni în bungalowuri cu câte  2 paturi pentru 9
nopţi
·    Bărci stabile, pentru două persoane cu motoare de 25 cp şi o cota de 10 l de benzină/zi
·    Fiecare barcă este însoţit de un ghid local pe toata perioada excursiei
·    Trei mese pe zi, pe toată durata excursiei
·   
Transport cu jeepuri de la aeroport la cătun pescăresc şi retur

 

Preţul nu include :
·    Biletul de avion până în Almaty
·    Combustibilul peste cota de 10l/zi (1,50 EUR/litru)
·    Preţul băuturilor alcoolice consumate
·    Bacşişurile pentru ghiduri şi personal
·    Asigurare

*Preţul concret depinde de numărul persoanelor. Preţul afişat este valabil în cazul rezervării a minim 2 persoane cu o barcă inclusă. Permisul (taxa de pescuit) se achită la faţa locului +50 Euro.


Dacă sunteţi interesat, sau aveţi întrebări, nu ezitaţi să ne contactaţi completând formularul anexat ! 

Contactaţi-ne:
Numele: * !
E-mail: * !
Telefon:
Subiect:
Mesaj: * !
Captcha-kód: *
!
2024 horgaszutazas.hu all rights reserved